Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
27. září 2022 16:29
Čas čtení 1:08

Po smrti královny Alžběty prudce roste cena corgiů. Štěně stojí přes 68 tisíc Kč

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Po smrti královny Alžběty prudce roste cena corgiů. Štěně stojí přes 68 tisíc Kč
Zdroj: TASR/AP

Corgi byl královniným favoritem.

Ceny čistokrevných corgiů ve Velké Británii po smrti královny Alžběty II. prudce vzrostly, informuje Insider. Jejich průměrná cena se aktuálně pochybuje okolo 68 600 Kč.

„Ceny požadované registrovanými chovateli corgiů dnes dosáhly nového maxima, přičemž průměrné nabídkové ceny se za poslední tři dny zdvojnásobily,“ uvedla společnost Pets4Homes, která se označuje za největšího zprostředkovatele prodeje domácích zvířat ve Spojeném království. Zástupci společnosti dodali, že v pondělí zaznamenali desetinásobný nárůst vyhledávání corgiů ve srovnání s minulým týdnem.

Chovatelé vycítili příležitost k zisku

K úternímu dopoledni byl na stránce k dispozici už jen jeden vrh štěňat plemene Welsh Corgi, přičemž jedno štěně majitelé inzerují za v přepočtu zhruba 61 tisíc Kč. Nabídka Welsh Corgi Pembroke je ale rozsáhlejší. 

Mary Davies, jejíž corgi Timmy byl plemeníkem jednoho z královských vrhů, pro deník Metro uvedla, že „tak vysoké částky si účtuje jen oportunistický chovatel“. Chovatelka Eliza Laurent-Turner z Manchesteru uvedla, že je zaplavena telefonáty, které začaly téměř okamžitě po královnině pohřbu. „V pondělí mi volala spousta lidí, většina z nich mi řekla, že vždycky jednoho chtěli a po královnině smrti se rozhodli, že si jej konečně pořídí,“ řekla.

„Doufám, že se díky tomu corgiové stanou populárnějšími. Lidé si teď zřejmě začínají uvědomovat, jakou mají krásnou povahu,“ dodala Laurent-Turner.

20. září 2022 11:44 Čas čtení 0:56 FOTO: S královnou se rozloučili i její čtyřnozí miláčci. Na svou paničku čekali do poslední chvíle FOTO: S královnou se rozloučili i její čtyřnozí miláčci. Na svou paničku čekali do poslední chvíle

Láska královny Alžběty II. ke corgiům byla dobře známá. Královna dostala corgiho poprvé, když jí bylo sedm let. Pembroke corgiové byli ve Walesu známí, ale v Anglii poměrně noví. Vévoda z Yorku, Alžbětin otec, oslovil uznávanou chovatelku Thelmu Gray, která rodině přivezla tři štěňata ze své chovatelské stanice Rozavel v Surrey, aby si budoucí královna vybrala, píše BBC. Během svého života jich Alžběta II. měla více než 30 – přičemž většina byla potomky Susan, corgiho, kterého dostala v roce 1944 ke svým 18. narozeninám.

Domů
Sdílet
Diskuse