Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
1. října 2022 20:03
Čas čtení 1:26

Policie na Břeclavsku honila dodávku s migranty. Zranilo se 21 lidí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie na Břeclavsku honila dodávku s migranty. Zranilo se 21 lidí
Zdroj: Policie ČR

Kontroly na hranicích se Slovenskem odhalují čím dál víc převaděčů a migrantů. V sobotu ráno se jeden z nich rozhodl policii ujíždět s dvacítkou migrantů v dodávce. Nakonec havaroval.

Policisté nadále kontrolují hranice se Slovenskem, během čehož se snaží zamezit vjezdu co nejvíce převaděčů s migranty do země. V sobotu ráno však nechybělo mnoho, aby se jeden takový přejezd stal tragickým. Jihomoravští policisté totiž naháněli v Lanžhotě na Břeclavsku dodávku, v níž se tísnila dvacítka migrantů. Převaděč však nezvládl řízení a havaroval. Celkem 21 lidí se zranilo.

29. září 2022 21:00 Čas čtení 3:38 Policie kontrolovala vozidla na hranicích se Slovenskem. Na Zlínsku zastavily převaděče až výstřely Policie kontrolovala vozidla na hranicích se Slovenskem. Na Zlínsku zastavily převaděče až výstřely

Policie o honičce informovala na Twitteru, kam přiložila i krátké video z akce i s jejími následky. „Aktuálně došlo k pronásledování dodávky s migranty, kdy mel převaděč v Břeclavi vážnou nehodu. Na místě jsou zranění,“ uvedla.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Policisté později upřesnili, že se jedná o desítky zraněných. Nejvíce konkrétní byli však hasiči. „Zasahujeme v Břeclavi u nehody dodávky, ve které se zranilo 21 osob. Nemuseli jsme nikoho vyprošťovat,“uvedli.

Průběh akce – z popisu policie – byl více vyhrocený než poslední setkání s převaděči, kteří přes Zlínský, Moravskoslezský a Jihomoravský kraj chtějí převést skupiny migrantů zejména ze Sýrie do Německa. Podle nich se řidič pokoušel při ujíždění vytlačit pronásledující hlídku ze silnice. Agresivní jízda však ukončila převaděčův útěk nárazem a sešrotováním přední části vozidla.

„Převaděče jsme zadrželi a po výslechu za přítomnosti tlumočníka a zjištění všech okolnosti případu bude upřesněna právní kvalifikace jeho jednání,“ dodala policie.

Za 24 hodin bylo zajištěno skoro 350 migrantů

Že má kontrola hranic vyhlášená ministerstvem vnitra smysl, ukazuje statistika, kterou policie zveřejnila taktéž v sobotu ráno. Od páteční 7. hodiny ranní do sobotní 7. hodiny ranní zkontrolovali policisté 20 956 osob. Během kontrol zajistili 345 osob při nelegální migraci, 164 lidem odepřeli vstup do republiky a zadrželi 3 převaděče. Od začátku kontrol, tedy od čtvrtka, zadrželi 26 převaděčů a 3 hledané osoby.

4. května 2024 11:00 Čas čtení 0:22 KVÍZ: Tyto hvězdy z NHL chtějí na mistrovství světa v Česku. Poznáš je všechny? KVÍZ: Tyto hvězdy z NHL chtějí na mistrovství světa v Česku. Poznáš je všechny?

Problém s převaděči a migranty je však dlouhodobého charakteru, což často připomínají policisté právě z Jihomoravského kraje. Ti jen během čtvrtka objevili 247 osob, zejména Syřany, kteří se pokusili nelegálně překročit hranici. V ten den zadrželi i 11 převaděčů.

Domů
Sdílet
Diskuse