Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
1. října 2022 15:19
Čas čtení 1:14

Miloš Vystrčil porazil obžalovanou Janu Nagyovou v 2. kole voleb do Senátu

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené
Miloš Vystrčil porazil obžalovanou Janu Nagyovou v 2. kole voleb do Senátu
Zdroj: ODS

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) obhájil svůj senátorský mandát před Janou Nagyovou (ANO).

Nejsledovanější souboj druhého kola voleb do Senátu zná vítěze. Dosavadní předseda horní komory Parlamentu České republiky Miloš Vystrčil (ODS) obhájil svůj senátorský mandát v Jihlavě před Janou Nagyovou (ANO). Po sečtení více než 95 % hlasů ze všech okrsků získal 60,11 % hlasů, což znamená, že i kdyby Nagyová získala zbytek nesečtených hlasů, již jej nemá šanci porazit.

30. září 2022 15:50 Čas čtení 1:10 Začíná druhé kolo senátních voleb Začíná druhé kolo senátních voleb

Nynějšího předsedu podpořilo v 2. kole senátních voleb po 95 % sečtených hlasů 20 898 hlasů, Nagyovou 13 863 hlasů. Volební účast byla v ten moment 38,68 %.

„Nagyová je obžalovaná štangle salámu,“ napsala Němcová

Mezi příznivci Vystrčila vládla během volebního víkendu pozitivní nálada a jeho podporovatelé byli slyšet. Například Miroslava Němcová (ODS), bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny a nynější senátorka, nevěřila, že by Jana Nagyová mohla zvítězit. „Nevěřím, že v Senátu bude za Jihlavsko zasedat obžalovaná štangle salámu. Prostě to není možné. David porazí Goliáše. Na tuty,“ napsala na Twitter.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš zase ve čtvrtek ve svém videu avizoval, že Janu Nagyovou má za „hrdinku a statečnou ženu“ a že výhra na Jihlavsku by byla symbolická, jelikož by se stala „symbolem porážky polistopadové party lidí, která naši zemi ovládá od vzniku samostatné České republiky“. Vystrčil byl podle Babiše jedním z představitelů této party.

Nagyová chtěla imunitu

Jana Nagyová vzbudila mezi veřejností poprask po vysílání České televize, ve kterém uvedla, že první, co by po zvolení senátorkou udělala, je to, že by poprosila o imunitu. To by ale dělat nemusela, jelikož by ji získala automaticky. Nagyová je totiž s Babišem obviněna z dotačního podvodu a poškození finančních zájmů EU, podle trestního zákoníku jim hrozí až desetileté vězení, informovalo ČTK.

25. dubna 2024 15:00 Čas čtení 3:53 „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují

Kdyby mandát získala, musel by se soud o Čapím hnízdě zastavit do té doby, než by její kolegové v Senátu rozhodli o jejím vydání, či nevydání, píše iRozhlas. To se ale nakonec nestane. Tudíž soud, jenž probíhal celý minulý týden, bude moci pokračovat v týdnu od 17. října.

Domů
Sdílet
Diskuse