Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. října 2022 10:51
Čas čtení 1:27

Katy Perry, Kesha nebo Eminem čelí kritice. V jejich textech se objevuje sériový vrah Jeffrey Dahmer

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Katy Perry, Kesha nebo Eminem čelí kritice. V jejich textech se objevuje sériový vrah Jeffrey Dahmer
Zdroj: Getty Images

Někteří lidé to považují za projev neúcty vůči Dahmerovým obětem a jejich pozůstalým.

Je to už téměř deset let, co vyšel song Dark Horse od Katy Perry, a dvanáct let, co je v éteru píseň Cannibal, za kterou stojí Kesha. Nový seriál Netflixu o masovém vrahu Jeffreym Dahmerovi ale nyní obě tyto písně vytáhl na světlo. Lidé na sociálních sítích je totiž kritizují za to, že v textech na Dahmera odkazují. Je to podle nich neúcta vůči obětem.

Umělci se dočkali kritiky i podpory

„Ona je potvora. Říkám jí karma. Sní tvoje srdce jako Jeffrey Dahmer.“ Toto je úryvek písně Dark Horse, kterou Katy Perry vydala v roce 2013 ve spolupráci s rapperem, jenž si říká Juicy J. Zpěvačka Kesha to zase schytává za svou píseň Cannibal, ve které zpívá o tom, že bude jíst muže. „Pokud budeš moc sladký, budeš brzy pryč. Budu jako Jeffrey Dahmer,“ stojí v ní.

Kritice neušel ani legendární Eminem, který Dahmera zmiňuje hned ve třech svých písních. Už v roce 2009 v Must Be The GanjaBagpipes From Bagdad, o pět let později v Brainless

Lidé nyní na sociálních sítích vyzývají umělce k odpovědnosti za to, že se zmiňovali o Dahmerovi, který v letech 1978 až 1991 zabil sedmnáct mužů. K vraždám využíval dost brutální praktiky, které zahrnovaly soulož s mrtvolami, mumifikace částí obětí či pojídání jejich orgánů. Celý příběh masového vraha si můžeš přečíst v našem článku

„Proč se nikdo nezeptá Katy Perry na to, proč dovolila do svého hitu zahrnout tak odporný a hrozný text? Jeffrey byl notoricky známý sériový vrah a Katy se svobodně rozhodla romantizovat jeho zločinné a nelidské činy. Je mi špatně od žaludku. MUSÍ se omluvit,“okomentoval jeden z uživatelů Twitteru text skladby Dark Horse.

Anketa:
Považuješ texty umělců za neúctu vůči obětem Jeffreyho Dahmera a jejich pozůstalým?
Rozhodně, Katy Perry a další by se měli omluvit.
Ne, je to nesmysl. 
Rozhodně, Katy Perry a další by se měli omluvit.
9 %
20 Hlasů
Ne, je to nesmysl. 
91 %
203 Hlasů

Někteří lidé ale umělce brání. Ozvala se také matka Keshi, skladatelka Pebe Sebert. Uvedla, že za textem ke skladbě Cannibal stojí ona. „To byla moje věta. V té době byli Kesha i další umělci příliš mladí na to, aby věděli, kdo je Jeffrey Dahmer,“ řekla a dodala, že je jí líto každého, kdo kvůli masovému vrahovi přišel o člena rodiny. „Rozhodně jsem nikdy nechtěla nikomu ublížit,“ omluvila se.

Domů
Sdílet
Diskuse