Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Viktor Kniš
6. října 2022 19:46
Čas čtení 0:42

Slovák Dušan Dědeček, který zabil autem 5 lidí, nepůjde do vazby, soud ho pustil na svobodu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Slovák Dušan Dědeček, který zabil autem 5 lidí, nepůjde do vazby, soud ho pustil na svobodu
Zdroj: TASR

Dušan Dědeček je obviněn z trestného činu všeobecného ohrožení, hrozí mu doživotí.

Slovák Dušan Dědeček, který v neděli večer řídil v Bratislavě opilý a způsobil smrt pěti mladých lidí, nepůjde do vyšetřovací vazby. Rozhodl o tom Okresní soud Bratislava I. Podle soudu neexistuje nebezpečí, že by utekl. Prokurátor chtěl obviněného ve vazbě kvůli jeho postavení funkcionáře ve sportovním svazu. Funkce se Dědeček vzdal ve středu odpoledne. Informuje o tom TA3.

Dušan Dědeček je obviněn z trestného činu všeobecného ohrožení, hrozí mu 20 až 25 let nebo doživotí. Původně byl skutek posouzen jako usmrcení, kde je sazba maximálně 12 let, ale prokurátor se rozhodl pro vyšší kvalifikaci.

3. října 2022 7:52 Čas čtení 0:52 Nehoda v centru Bratislavy. Řidič narazil do zastávky, zemřeli čtyři lidé Nehoda v centru Bratislavy. Řidič narazil do zastávky, zemřeli čtyři lidé

Prokurátor se odvolal

„Soud nevidí důvod tzv. útěkové vazby kvůli hrozbě vysokého trestu. Soud nevidí ani důvod tzv. preventivní vazby, protože hrozba pokračování v identickém nebo obdobném řízení z jednání obviněného a jiných konkrétních skutečností nevyplývá,“ přiblížil mluvčí soudu Pavol Adamčiak. Dodal, že soud konstatoval opodstatněnost vzneseného obvinění.

Okresní soud v hlavním městě rozhodoval o vazbě téměř 4 hodiny.  

Jelikož se nejedná o pravomocné rozhodnutí, prokurátor se odvolal. O jeho stížnosti bude na veřejném zasedání rozhodovat Krajský soud v Bratislavě v pátek 14. října.

Domů
Sdílet
Diskuse