Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
12. října 2022 18:32
Čas čtení 1:02

Americký policista desetkrát vystřelil po 17letém chlapci, který jedl burger v autě. Teď čelí obvinění

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Americký policista desetkrát vystřelil po 17letém chlapci, který jedl burger v autě. Teď čelí obvinění
Zdroj: San Antonio Police Department

Obvinění policisty přišlo dva dny poté, co jej vedení policie postavilo mimo službu.

Bývalý policista ze San Antonia čelí obvinění z útoku ze strany veřejného činitele. Informuje o tom The Hill. Na sedmnáctiletého Erika Canta vystřelil policista James Brennand hned několikrát během toho, co mladík v autě jedl McDonald's. Erik je v současnosti v kritickém stavu. Podle vedení policie neměl strážník důvod střílet.

Dnes již bývalý policista James Brennand je obviněn z napadení poté, co desetkrát vystřelil na auto sedmnáctiletého Erika Canta. Ten měl na sedadle řidiče jen v klidu jíst jídlo z fast foodu. Obvinění přichází dva dny poté, co byl James Brennand postaven mimo službu. Policista je obviněn jednak z útoku na samotného Erika, jednak z útoku na spolujezdce. Erik je momentálně v kritickém stavu, druhá osoba vyvázla bez zranění.

Bývalý policista po vozidle začal střílet proto, že měl podezření, že jde o stejné auto, které ujelo před silniční kontrolou. Brennand je momentálně obviněn z napadení, pokud by ale Erik svým zraněním podlehl, podle vedoucího policie by se obvinění změnila. 

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

„Když jsem viděl díry po kulkách, hned mi to bylo podezřelé. Při pohledu na vozidla poznáte, kterým směrem se vozidlo pohybuje, když dojde ke střelbě, a u tohoto vozidla mi bylo jasné, že se pohybuje směrem od policisty a souběžně s ním,“řekl šéf místní policie William McManus.

Podle něj byla střelba po vozidle naprosto zbytečná. Po vozidlech mají místní policisté povoleno střílet jen ve dvou případech. Pokud není v bezprostředním ohrožení jejich život nebo osoba ve vozidle neohrožuje život někoho dalšího, po autech střílet nemohou. McManus upozorňuje, že k podobnému chování nejsou místní policisté vedeni a případ označil za chybu jednotlivce. 

Domů
Sdílet
Diskuse