Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
19. října 2022 13:30
Čas čtení 2:52

OKTAGON MMA přinese do konce roku 4 titulové bitvy. Tyto zápasy chtějí vidět všichni fanoušci MMA

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
OKTAGON MMA přinese do konce roku 4 titulové bitvy. Tyto zápasy chtějí vidět všichni fanoušci MMA
Zdroj: OKTAGON MMA

Fanoušci MMA se mají na co těšit. Do konce roku uvidíme hned čtyři zápasy o titul.

Rok se pomalu chýlí ke konci, ale to nejlepší na fanoušky smíšených bojových umění teprve čeká. Největší domácí bojová organizace OKTAGON MMA totiž ještě přinese další dva velké turnaje, na kterých uvidíme dohromady čtyři zápasy o titul šampiona.

16. října 2022 7:53 Čas čtení 4:51 Světoví bojovníci, české hvězdy a tvrdá ukončení. Toto byl velkolepý turnaj Oktagon 36 Světoví bojovníci, české hvězdy a tvrdá ukončení. Toto byl velkolepý turnaj Oktagon 36

Bitva supertalentů a návrat krále veltru

První dva „tituláky“ uvidíme na nejbližším turnaji Oktagon 37 v Ostravě. Tamní Ostravar Aréna se 3. prosince stane dějištěm nadupané akce, kde se o uvolněný opasek v pérové váze (66 kg) střetnou český supertalent Jakub Tichota (5:0) a Mate Sanikidze (8:2). „Pás pérové váhy je pro mě jako stvořený,“ věří si dravec Sanikidze z Gruzie.

Domácí borec Tichota, svěřenec Andrého Reinderse, se už dlouho netají tím, že si chce pro pás dojít. Nejprve si brousil zuby na dosavadního šampiona Ivana Buchingera, ten však kvůli zranění nemůže bojovat, a jeho pás byl proto uvolněn. Teď má Tichota na dosah to, pro co v organizaci poslední 3 roky dřel.

Do zápasu v roli mírného favorita nastoupí dosud neporažený Tichota, Sanikidze však může těžit z větších zkušeností. Tak jako tak lze od této dvojice skvěle technicky vybavených bojovníků očekávat velmi atraktivní duel.

Anketa:
Kdo podle tebe bude šampionem pérové váhy?
Jakub Tichota.
Mate Sanikidze.
Jakub Tichota.
57 %
Mate Sanikidze.
43 %
Jakub Tichota OKTAGON MMA
Zdroj: Oktagon MMA

Hlavním vrcholem celého večera v Ostravě se stane titulová obhajoba pravděpodobně nejlepšího P4P bojovníka Oktagonu Davida Kozmy (30:11). Ten nosí přes rameno pás veltrové váhy už od roku 2018 a od té doby jej pětkrát obhájil. Teď jej ale možná čeká jeden z nejtěžších zápasů, ve kterém kdy stál. To ale platí i pro jeho soupeře.

Z trůnu pro krále divize do 77 kilogramů se šampiona pokusí sesadit brazilský talent Kaik Brito (15:4), který 12 ze svých 15 výher ukončil na KO/TKO. Naposledy ohromným kontrem poslal k zemi brněnského ostrostřelce Andreje Kalašnika za pouhou jednu minutu. Právě na nebezpečné ruce Brazilce si bude muset dát „Růžový panter“ velký pozor.

Zřejmě žádný z bojovníků Oktagonu však za poslední roky nezaznamenal takové zlepšení jako právě Kozma, který roste každým zápasem a stal se z něj zápasník skutečně světových kvalit. Kozma je mistrem dlouhých zápasů, a pokud dobře zvládne první kola, kdy bude Brito zřejmě rychlejší a pohyblivější, měly by se s přibývajícím časem zvyšovat jeho šance na výhru. V tomto klání je Kozma jasným favoritem a očekáváme, že veltrové váze bude vládnout i nadále.

Anketa:
Obhájí David Kozma znovu titul šampiona?
Ano.
Ne.
Ano.
82 %
Ne.
18 %
david kozma apollokozmadavid kozmadavid kozma
Zobrazit galerii
(5)

Epický závěr roku

Letošní rok vyvrcholí jubilejním turnajem Oktagon 38 v pátek 30. prosince, který rovněž nabídne dvě titulové bitvy. Tou první bude odveta, o kterou si řada fanoušků žádala. Řeč je o duelu Jonas Mågård vs. Filip Macek 2, jejichž první měření sil naprosto s přehledem ovládl dánský „žralok“ Mågård (13:5), který předvedl takřka dokonalý výkon a stal se šampionem bantamové váhy (61 kg).

Filip Macek (27:16) je již dlouhodobě nespornou českou jedničkou v rámci bantamu, v titulových zápasech na poli Oktagonu však zatím štěstí neměl. Nejprve mu totiž vysněný titul unikl v boji s Tomášem Deákem a poté právě s Mågårdem.

Teď si ale tento přeborník na submise díky dvěma rychlým výhrám v prvním kole znovu vydobyl možnost zabojovat o pás, a ačkoliv nastoupí z pohledu bookmakerů jako outsider, má pořád velké šance ukončit boj před limitem. Zejména pokud dokáže boj přenést na zem.

Anketa:
Jak podle tebe dopadne titulová odveta?
Vyhraje Mågård.
Vyhraje Macek.
Vyhraje Mågård.
55 %
Vyhraje Macek.
45 %
jonas magard
Zdroj: OKTAGON MMA

Hlavním zápasem, na který fanoušci čekají již doslova roky, bude odveta šampiona střední váhy (84 kg) Patrika Kincla (26:10) s bývalým šampionem této divize a současným šampionem polotěžké váhy (93 kg) Karlosem Vémolou (33:6). Mezi českým Terminátorem a zástupcem královéhradeckého gymu All Sports Academy to již vře od jejich prvního duelu v roce 2018 a je takřka jisté, že napětí se s blížícím se datem zápasu bude ještě stupňovat.

Jako favorit do zápasu, alespoň v řeči kurzů, nastoupí Karlos Vémola, který za posledních 6 let prohrál jen jedinkrát, a to se slovenským velikánem Attilou Véghem. Jinak ale terminuje jednoho soupeře za druhým a nyní má na kontě šest výher v řadě. Patrik Kincl však ve svém posledním zápase předvedl naprosto dokonalý výkon a vše nasvědčuje tomu, že se aktuálně nachází v životní formě.

Šance na to, aby se Kincl „pomstil“ Vémolovi za první porážku i za všechen trashtalk, nikdy nebyly vyšší, a ať už stojíš na číkoliv straně, jedno je jisté –⁠ tento zápas nenechá chladným žádného domácího fanouška MMA a všichni budou s napětím sledovat, jak tato vyhrocená řežba dopadne. Pro oba bude zápas osobní a je jasné, že ani jeden tomu druhému nic nedaruje.

Rok plný skvělých bitev a turnajů se tak zakončí v opravdu velkém stylu.

Anketa:
Do kterého tábora fanoušků patříš?
Kincl army.
Karlos army.
Kincl army.
73 %
Karlos army.
27 %
Patrik Kincl.patrik kinclPatrik Kinclpatrik kincl
Zobrazit galerii
(9)
Domů
Sdílet
Diskuse