Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer TASR
19. října 2022 18:25
Čas čtení 1:03

Německý protivzdušný systém už úřaduje. Ukrajina ve středu zneškodnila všechny ruské drony nad Kyjevem

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Německý protivzdušný systém už úřaduje. Ukrajina ve středu zneškodnila všechny ruské drony nad Kyjevem
Zdroj: TASR/AP/Ukraine Weapons Tracker

Starosta Vitalij Kličko potvrdil, že protivzdušná obrana sestřelila několik ruských raket a dronů.

V centru Kyjeva byla i dnes v pohotovosti protivzdušná obrana a ozvalo se několik hlasitých výbuchů. Starosta Vitalij Kličko potvrdil, že protivzdušná obrana sestřelila několik ruských raket.

Na sociální síti Telegram však napsal, aby lidé byli ostražití a zůstali v krytech. Moderní německý protiletecký systém IRIS-T SLM ve středu sestřelil všechny střely i drony z ruské strany. Ukrajina je vůbec první zemí, která jej používá. Informuje o tom TASR.

Při pondělním útoku íránských dronů, které používá ruská armáda, zahynulo v Kyjevě nejméně pět lidí. Nedávné ruské útoky na Kyjev byly zaměřeny zejména na objekty energetické infrastruktury. Ruská armáda potvrdila, že i ve středu 19. října provedla útoky na další vojenské a energetické objekty na Ukrajině.

Rusko stojí zničené drony miliony

Nevládní organizace však upozorňují, že cena, kterou Ukrajina platí v souvislosti se sestřelováním ruských dronů íránské výroby, několikanásobně převyšuje částku, kterou na tyto drony vynakládá Rusko. Ukrajině se za uplynulý měsíc podařilo sestřelit 161 dronů Šáhid-136, jeden dron Šáhid-129 a čtyři větší bezpilotní letouny typu Mohádžir-6.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Jeden dron Šáhid-136 íránské výroby stojí Rusko přibližně 500 tisíc až 1,2 milionu korun, a Rusko tak už na neúspěšné dronové útoky na Ukrajině vynaložilo 300 až 440 milionů korun. Ukrajinské náklady na provoz stíhaček typu MiG-29, na střely s plochou dráhou letu C-300, obranný systém Nasams a menší zbraně se podle odhadů analytiků vyšplhaly už na téměř 700 milionů korun.

Domů
Sdílet
Diskuse