Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktor Kniš
21. října 2022 21:01
Čas čtení 0:30

Von der Leyen: EU bude dávat Ukrajině 1,5 miliardy eur měsíčně

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Von der Leyen zdůraznila, že Ukrajina bude moci počítat příští rok s touto měsíční pomocí jako se spolehlivým zdrojem příjmu.

Evropská unie plánuje dávat Ukrajině příští rok 1,5 miliardy eur měsíčně. Potvrdila to v pátek předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen. Informuje o tom TASR.


Jak připomíná Politico, Komise se k platbám Ukrajině zavázala již dříve. Klíčové detaily, jako například celková částka pomoci nebo kolik z ní bude muset Kyjev vrátit, však zatím nebyly dohodnuty.

Anketa:
Je podle tebe správné, že EU pomáhá Ukrajině i finančně?
Určitě ano.
Ne.
Je mi to jedno.
Určitě ano.
9 %
174 Hlasů
Ne.
89 %
1715 Hlasů
Je mi to jedno.
2 %
41 Hlasů

Von der Leyen však zdůraznila, že Ukrajina bude moci počítat příští rok s touto měsíční pomocí jako se spolehlivým zdrojem příjmu. Podrobnosti budou muset ještě dořešit ministři financí členských zemí EU.

Zelenskyj
Zdroj: TASR/AP

„Důležité bylo dát signál Ukrajině, že si velmi dobře uvědomujeme důležitost tohoto spolehlivého toku příjmů,“ řekla šéfka eurokomise.


Kyjev i Washington dříve kritizovaly Evropskou unii, že otálí s přislíbenou pomocí Ukrajině. Slíbila jí devět miliard eur, avšak dosud zaplatila jen miliardu.

Domů
Sdílet
Diskuse