Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
9. listopadu 2022 12:20
Čas čtení 0:46

Podřízněte si krk, řekl údajně britský ministr státním úředníkům. Nyní rezignuje

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Podřízněte si krk, řekl údajně britský ministr státním úředníkům. Nyní rezignuje
Zdroj: Unsplash/Ethan Wilkinson/volně k užití (ilustrační obrázek)

Sir Gavin se ocitl pod rostoucím tlakem od chvíle, kdy byla v Sunday Times zveřejněna série textových zpráv, které poslal své kolegyni Wendy Morton.

Sir Gavin Williamson rezignoval na funkci ministra po obvinění ze šikany a prohlásil, že se chce očistit od jakéhokoli pochybení. Politik byl minulý měsíc obviněn z toho, že posílal urážlivé zprávy kolegovi z toryovské strany a že jako ministr obrany šikanoval vyššího státního úředníka. Informoval o tom server BBC.

Sir Gavin se ocitl pod rostoucím tlakem od chvíle, kdy byla v Sunday Times zveřejněna série textových zpráv, které poslal své kolegyni z Konzervativní strany a tehdejší šéfce Wendy Morton. V pondělí jeden z vysokých státních úředníků řekl deníku The Guardian, že je sir Gavin šikanoval a řekl jim, „ať si podříznou krk“.

Sir Gavin uvedl, že vyvrací to, jak bylo jeho chování interpretováno. Navíc dodal, že tato tvrzení začínají odvádět pozornost od dobré práce vlády. Ve svém rezignačním dopise uvedl, že opouští vládu s opravdovým smutkem, ale nabídl premiéru Sunakovi svou plnou a naprostou podporu ze zadních lavic.

Později na Twitteru napsal, že nebude vyžadovat žádné odstupné, a dodal, že peníze by měly jít na vládní priority, jako je zkrácení čekacích listin v NHS (zdravotní pojištění). Sunak v odpovědi uvedl, že rezignaci přijal s velkým smutkem a poděkoval siru Gavinovi za jeho osobní podporu a loajalitu.

Domů
Sdílet
Diskuse