Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
9. listopadu 2022 v 17:13
Čas čtení 0:50

Šojgu přikázal stažení vojáků z Chersonu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Šojgu přikázal stažení vojáků z Chersonu
Zdroj: TASR/AP

Ruské jednotky se budou nadále shromažďovat na východním pobřeží Dněpru.

Ministr obrany Ruské federace Sergej Šojgu přikázal stažení ruských vojsk z Chersonské oblasti. Na východním pobřeží řeky Dněpr by se jednotky měly chystat na případné ukrajinské útoky. Informuje o tom agentura RIA Novosti.

„Po komplexním zhodnocení situace navrhujeme zaujmout obranu podél levého břehu Dněpru. Je to velmi těžké rozhodnutí. Zároveň, a to je nejdůležitější, ale ušetříme životy našich vojáků a celkovou bojovou efektivitu uskupení vojsk, které je zbytečné držet na pravém břehu v omezeném prostoru,“ řekl velitel ruských sil na ukrajinském území Sergej Surovikin. 

Jednotky podle něj nemohou být dobře zásobovány

Část sil bude podle jeho slov uvolněna pro aktivní operace včetně těch útočných na jiných směrech v zóně operace. Jednotky v Chersonu a blízkých osadách podle něj nemohou být dobře zásobovány a nefungují tak, jak by měly. Kvůli tomu jsou životy lidí v neustálém ohrožení.

Ukrajinské síly podle něj pokračují v ostřelování přehrady Kachovka a zasahují v místních vládních zařízeních, školách nebo nemocnicích. To podle něj představuje potenciální ztráty na životech.

2. května 2024 v 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

Ruské vlajky z místních důležitých budov mizely už na počátku listopadu. Podle zástupce města pro okupaci Kirilla Stremousova se mohlo jednat o lest a očekával další ruský útok. Americký Institut pro studium války ale upozornil, že Stremousov se často vyjadřuje pod vlivem emocí a nelze jej považovat za příliš relevantní zdroj.

Domů
Sdílet
Diskuse