Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tereza Šnajdrová
17. listopadu 2022 15:13
Čas čtení 1:02

Foto: Nad pražským Hradem se vznášel otazník. Za akcí stojí Milion chvilek pro demokracii

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Foto: Nad pražským Hradem se vznášel otazník. Za akcí stojí Milion chvilek pro demokracii
Zdroj: se souhlasem Milionu chvilek pro demokracii

„Zvládneme si na Hrad zvolit demokrata?“ ptá se spolek Milion chvilek pro demokracii.

Česko si dnes připomíná Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. Do akcí, demonstrací a happeningů se zapojil také spolek Milion chvilek pro demokracii. U mostu Legií vypustil na řeku Zemanův člun, který nesl balónky a otazník. „Zvládneme si na Hrad zvolit demokrata?“ ptá se spolek na Twitteru.

17. listopadu 2022 8:51 Čas čtení 0:38 Kam na oslavy 17. listopadu? Podívej se na interaktivní mapu Kam na oslavy 17. listopadu? Podívej se na interaktivní mapu

Nad Pražským hradem se od dnešních 12 hodin až do čtvrté odpolední bude vznášet otazník. Spolek Milion chvilek pro demokracii tak upozorňuje na volbu prezidenta republiky, která se uskuteční v lednu příštího roku.

„Zvládneme si na Hrad zvolit demokrata? V náročných časech by měly rezonovat hodnoty solidarity, lidskosti a laskavosti. Ty musíme hledat i u prezidenta, který utváří společenskou náladu. Připomeňme si to právě dnes, na 33. výročí dne, kdy náladu ve společnosti zaplavila naděje,“ píše spolek na Twitteru. 

Heliové balónky jsou připevněné na „prezidentskou lodní dopravu“, tedy na člun Challenger 300, na kterém se v minulosti plavila současná hlava státu Miloš Zeman. 

Spolek jen před dvěma dny také na webu zveřejnil 3 body a vyzval občany a občanky, aby na ně u volby prezidenta mysleli. Tyto body zní: Nepodceňme to, nechme si otevřenou mysl pro druhé kolo a nenechme si volby znechutit. „Máme konečně šanci na lepšího prezidenta nebo lepší prezidentku. Věříme, že ji zvládneme využít,“ dodává Milion chvilek pro demokracii. 

Domů
Sdílet
Diskuse