Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
18. listopadu 2022 14:02
Čas čtení 1:05

Mick Schumacher končí ve formuli 1, ve stáji Haas ho nahradí Hülkenberg

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Mick Schumacher končí ve formuli 1, ve stáji Haas ho nahradí Hülkenberg
Zdroj: Wikimedia Commons/Sven Mandel/volně k užití

Třiadvacetiletý syn sedminásobného mistra světa Mick Schumacher končí ve formuli 1.

Mick Schumacher opustí stáj Haas na konci sezony, informuje oficiální web formule 1. Portál dodává, že „jeho naděje na získání místa v jiném týmu pro rok 2023 je mizivá“.

Němec nastoupil do týmu v roce 2021, přičemž letos poprvé bodoval na Silverstonu, kde obsadil osmé místo. Na to navázal šestým místem v následujícím závodě v Rakousku. Od té doby se mu však nepodařilo bodovat a na celkovém bodovém zisku týmu Haas se podílel necelou třetinou. Měl také několik nákladných havárií. Haas se proto rozhodl neponechat si Němce pro třetí sezonu.

„Rád bych Micku Schumacherovi poděkoval za jeho přínos týmu v posledních letech. I když jsme se rozhodli vydat se do budoucna jiným směrem, celý tým přeje Mickovi vše dobré pro další kroky v jeho kariéře i mimo ni,“ řekl šéf týmu Haas Guenther Steiner.

„Můj oheň hoří pro F1.“

Ve svém prohlášení na Twitteru Schumacher přiznal, že je zklamaný, že jeho působení v Haasu končí. „Toto bude můj poslední závod s týmem Haas F1. Nechci zastírat, že jsem velmi zklamaný z rozhodnutí neprodloužit naši smlouvu. Přesto bych chtěl poděkovat jak týmu Haas F1, tak Ferrari za to, že mi dali tuto příležitost. Ty společné roky mi pomohly technicky i osobnostně dozrát. A zejména když se věci zkomplikovaly, uvědomil jsem si, jak moc tento sport miluji,“ napsal. Dodal, že jeho oheň hoří pro F1 a bude dělat maximum, aby se dostal zpět do jejího čela.

Podle německého deníku Spiegel Schumachera nahradí pětatřicetiletý jezdec Nico Hülkenberg, který se pravděpodobně zároveň stane jediným stálým německým jezdcem ve formuli 1 pro rok 2023. Hülkenberg má již za sebou celkem 181 závodů F1.

Domů
Sdílet
Diskuse