Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tomáš Šusták TASR
19. listopadu 2022 9:11
Čas čtení 0:39

Elon Musk se v anketě ptá, zda má Twitter obnovit účet Donalda Trumpa

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Elon Musk se v anketě ptá, zda má Twitter obnovit účet Donalda Trumpa
Zdroj: TASR/AP/John Raoux

K anketě přidal latinskou frázi „Vox populi, vox Dei“, která v překladu znamená „hlas lidu, hlas Boží“.

Nový majitel sociální sítě Twitter Elon Musk požádal její uživatele, aby hlasovali o návratu bývalého amerického prezidenta na platformu. Na svém účtu zveřejnil výzvu „Obnovte účet bývalého prezidenta Trumpa“ s možností pro uživatele hlasovat buď ano, nebo ne. Informuje o tom TASR.

Z více než 6,5 milionu hlasů dosud obdržených odpovědí bylo 54 procent za návrat bývalého prezidenta. Jeho účet na Twitteru byl zrušen kvůli roli při útoku davu na Kapitol ve snaze zvrátit výsledky voleb z roku 2020.

18. listopadu 2022 16:03 Čas čtení 1:10 Zaměstnanci Twitteru se do pondělí nedostanou do kanceláří. Zjistili to ve chvíli, kdy chce velká část z nich odejít Zaměstnanci Twitteru se do pondělí nedostanou do kanceláří. Zjistili to ve chvíli, kdy chce velká část z nich odejít

Trump používal svůj účet jako častý komunikační kanál, přičemž měl na něm až 88 milionů sledovatelů. Bývalý prezident po zabanování uvedl, že se na populární platformu nevrátí a zůstane na své vlastní síti.

Zatím nelze předpokládat, zda se Musk opravdu bude řídit anketou, ale v minulosti už podobné průzkumy dělal. Minulý rok se svých sledovatelů ptal, zda by měl prodat akcie své společnosti na výrobu elektromobilů Tesla. Po tomto průzkumu prodal akcie za více než 1 miliardu dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse