Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič
20. listopadu 2022 9:02
Čas čtení 0:56

Elon Musk obnovil účet Donalda Trumpa na Twitteru. „Hlas lidu je hlasem božím,“ napsal nový vlastník platformy

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené

Poslední tweet Donalda Trumpa pochází z 8. ledna 2021, tedy jen krátce po útoku na Kapitol.

Účet bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa na Twitteru byl obnoven novým vlastníkem této sociální sítě, miliardářem Elonem Muskem, píše BBC a The Guardian. Musk se přitom v pátek, respektive v sobotu ptal prostřednictvím ankety, zda má tento účet obnovit.

Těsná většina hlasovala pro Trumpa, na což Musk reagoval statusem: „Lidé promluvili, Trumpův účet bude obnoven. Vox populi, vox Dei,“ což v překladu znamená: „Hlas lidu je hlasem božím.“

Elon Musk před tímto krokem tvrdil, že v kontextu vlastnictví Twitteru neučiní žádná zásadní rozhodnutí o obsahu nebo obnovování účtů před svoláním rady pro moderování obsahu.

Platforma Twitter byla první sociální sítí, která Donalda Trumpa zabanovala poté, co jeho příznivci zaútočili 6. ledna 2021 na Kapitol v USA. Kroky Twitteru postupně následovaly Facebook, YouTube, Instagram a podobně.

19. listopadu 2022 20:31 Čas čtení 0:39 Twitter se během fotbalového mistrovství možná zhroutí, tvrdí bývalý zaměstnanec. Sociální síť prý neutáhne nápor Twitter se během fotbalového mistrovství možná zhroutí, tvrdí bývalý zaměstnanec. Sociální síť prý neutáhne nápor
Elon Musk, Donald Trump
Zdroj: TASR/AP

Tentokrát je Twitter opět první platformou, ale v kontextu obnovení Trumpova účtu. Trumpův poslední tweet pochází z 8. ledna 2021. Je však sporné, zda návrat na Twitter přijme.

V nedávném projevu totiž řekl, že k návratu nevidí žádný důvod. Donald Trump po sérii zákazů založil vlastní sociální síť s názvem „Truth Social“.

Elon Musk teprve nedávno koupil platformu Twitter za 44 miliard dolarů. Při této příležitosti přislíbil, že „odemkne“ potenciál společností prosazované svobody projevu. Po prvních týdnech Muskova vlastnictví odešlo z firmy několik zaměstnanců, kteří dosud zodpovídali za regulaci obtěžování, nenávisti a hoaxů.

Domů
Sdílet
Diskuse