Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
21. listopadu 2022 8:12
Čas čtení 0:38

Pozor na ledovku! Výstraha platí v těchto 7 krajích

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Pozor na ledovku! Výstraha platí v těchto 7 krajích
Zdroj: TASR - Michal Svítok

Meteorologové varují před ledovkou.

Meteorologové varují před ledovkou. Výstraha bude trvat během pondělního dopoledne. Nízký stupeň nebezpečí se týká Pardubického, Královéhradeckého, Moravskoslezského, Olomouckého, Jihomoravského a Zlínského kraje a Kraje Vysočina. Český hydrometeorologický ústav na nebezpečí ledovky informuje na svých stránkách.

Nebezpečí hrozí především v podobě uklouznutí. Problémy ale hrozí i v dopravě, hrozí zvýšená nehodovost. Podle meteorologů je třeba chodit velmi opatrně. Starší nebo méně mobilní lidé by měli vycházení omezit. Ústav doporučuje řidičům jezdit velmi opatrně a sledovat dopravní zpravodajství. Počítat je prý potřeba i s prodloužením doby jízdy.

Během pondělka bude převážně zataženo až oblačno. Místy se může objevit déšť. V polohách nad 600 m, na severu území a severovýchodě nad 400 m se k němu může přidat i sněžení. Odpoledne budou srážky ustávat a může být až polojasno. Teploty se budou pohybovat mezi 2 až 6 °C. Večer se budou tvořit mlhy. Povane mírný jihozápadní vítr rychlostí 3–7 m/s, večer se bude postupně měnit na slabý jihovýchodní s rychlostí 1–4 m/s.

Domů
Sdílet
Diskuse