Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
23. listopadu 2022 21:16
Čas čtení 1:02

Policie vyšetřuje hračkářství Dráčik. Majitel na webu publikuje kontroverzní názory

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie vyšetřuje hračkářství Dráčik. Majitel na webu publikuje kontroverzní názory
Zdroj: Firmy/volně k užití

Na webu webového obchodu s hračkami slovenské firmy Dráčik se stále objevují kontroverzní vyjádření, kterými se nyní zabývá policie.

Kontroverzní i zcela nevhodná vyjádření sdílí již nějakou dobu na svém webu slovenský obchod s hračkami Dráčik. Teď se jimi bude zabývat policie, informují Lidovky.cz. Reakce na aktuální dění podle webu zveřejňuje sám majitel firmy a bratislavský podnikatel Dušan Víglaský. Bannery na úvodní straně slovenského i českého e-shopu jdou nezřídka do extrému.

13. října 2022 10:15 Čas čtení 3:01 Reakce na střelbu v Bratislavě: Češi zapálí svíčky před ambasádou, ozval se Kryštof Stupka nebo Jsme fér Reakce na střelbu v Bratislavě: Češi zapálí svíčky před ambasádou, ozval se Kryštof Stupka nebo Jsme fér

V posledním banneru například obchod s hračkami upozorňuje na to, že je třeba „zachránit ruské homosexuály“, jelikož jsou jim odpírány základní potřeby a jsou „bezcitně sankcionováni“. V příspěvku se však pouze bagatelizují problémy LGBTQ+ lidí, které jsou následně překrouceny a nasazeny na situaci „obyčejných Rusů“ tak, jak se autorovi hodí.

Všechny tyto bannery se na stránce archivují. Je jim vytvořena vlastní sekce, kde si návštěvník může prohlédnout majitelovy myšlenky i retrospektivně.

Situace ale pravděpodobně zašla za únosnou mez. Policie dosud situaci neprověřovala, nyní se však situace změnila. „Začali jsme se případem zabývat. V tuto chvíli musíme případ posoudit a až poté je možné sdělit, zda jde o protiprávní jednání, případně o jaký druh,“ uvedla pro Lidovky.cz mluvčí Policejního prezidia ČR Irena Pilařová. Další informace policie odmítá sdělit.

Výrobci dávají od obchodu ruce pryč

K výrokům firmy se vyjádřili už i dodavatelé v čele s firmou Lego, Albi nebo Seva. Všichni tito výrobci hraček se od výroků obchodu distancovali. Jak informuje TN.cz, Lego dokonce přerušilo inzerci na webu.

Reakce ale není tak masivní, jak by se možná mohlo čekat. Dráčik o sortiment prozatím nepřišel a vypadá to, že majitel Víglaský bude pokračovat ve své rétorice i dále. Tedy i během předvánočního shonu, kdy rodiče pro své děti kupují hračky nejčastěji.

Domů
Sdílet
Diskuse