Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
30. listopadu 2022 7:50
Čas čtení 0:40

V Rusku hoří nádrž s palivem, oznámil gubernátor

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Rusku hoří nádrž s palivem, oznámil gubernátor
Zdroj: TASS

Příčiny zatím nejsou známé.

V ruské Brjanské oblasti hoří nádrž s ropnými produkty. Informuje o tom Independent s odvoláním na Telegram gubernátora Alexandra Bogomaze. Podle něj na místě zasahují hasiči i záchranáři.

Na severu Brjanské oblasti v Suraži podle informací serveru Independent a ruské státní agentury TASS stále hoří nádrž s palivem. Gubernátor Alexandr Bogomaz to oznámil na Telegramu v pondělí brzy ráno.

Oheň se podle Bogomaze rozšířil na 1800 metrů čtverečních. Nádrž se nacházela přibližně pětasedmdesát kilometrů od hranic Ruska s Ukrajinou. Jeho příčina doposud není známá. Zatím není ani jisté, zda si požár vyžádal zraněné nebo oběti na životech. Část pohraničí se podle gubernátora Kurské oblasti v Rusku Romana Starovojta ocitla bez proudu, prý kvůli útokům Ukrajiny. Zprávu o útocích ale Ukrajina nepotvrdila.

Rusko pravidelně od října provádí útoky, které Ukrajinu připravují o elektrický proud. Na začátku listopadu se měl Kyjev začít připravovat na úplný blackout a případnou evakuaci. Město má mimo jiné zřízeno topné kryty, v nichž se lidé budou moci ohřát, napít se čaje nebo si nabít mobilní telefony.

Domů
Sdílet
Diskuse