Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Radim Šlechta
14. prosince 2022 v 16:10
Čas čtení 1:07

Policie pátrá po „fantomech drogerií“. Ukradly zboží skoro za půl milionu, poznáš je?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie pátrá po „fantomech drogerií“. Ukradly zboží skoro za půl milionu, poznáš je?
Zdroj: Unsplash/Arthur Pereira

Pokud zloděje poznáš, kontaktuj linku 158.

Zboží se ztrácí z drogerií. Jihočeští policisté pátrají po dvou „fantomech drogerií“, které za první polovinu listopadu provedly sérii krádeží, převážně v obchodech DM a Teta. Informují o tom na svých stránkách. Doposud na území Česka zvládly asi osmadvacet krádeží s celkovou škodou přes 465 tisíc korun.

14. prosince 2022 v 8:30 Čas čtení 6:00 Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu

„Způsob spáchání je u všech případů téměř totožný. Do prodejny vchází dva muži, pravděpodobně cizí národnosti, kteří se prochází okolo regálů a v nestřežený okamžik si jimi vybrané zboží strčí pod oblečení a následně s ním bez zaplacení projdou kolem kasy ven. Pachatelé se v rámci svých krádeží zaměřují především na zboží větší hodnoty, jako jsou například náhradní hlavice k holicím strojkům nebo náhradní hlavice k elektrickým zubním kartáčkům,“ popisuje policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Pátrání, drogerie, zloději
Zdroj: Policie ČR

Policie v současnosti pátrá po totožnosti obou mužů, pomáhají jí v tom kamerové záznamy z drogerie DM v Českých Budějovicích. Policie má k dispozici na záznamu i vozidlo se zahraniční registrační značkou, ve kterém se pachatelé pravděpodobně pohybují. 

„Dosavadním prověřováním bylo dále zjištěno, že pachatelé budou s největší pravděpodobností cizinci. Zda se na území republiky zdržují trvale, či zda k nám dojíždějí, je zatím předmětem prověřování,“ uvádí Šupík.

Pátrání, drogerie, zloději
Zdroj: Policie ČR

Policie vyzývá majitele či provozovatele ubytovacích zařízení, heren a podobných nočních podniků, aby se se svými poznatky obrátili na linku 158. „Přihlásit se mohou samozřejmě i sami muži, kteří se na zveřejněných fotografiích poznají. Dále v této souvislosti hledáme další případné poškozené, kteří se stali oběťmi podobného jednání,“ uzavírá Šupík.

Pátrání, drogerie, zloději
Zdroj: Policie ČR
Domů
Sdílet
Diskuse