Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tomáš Šusták
22. prosince 2022 14:18
Čas čtení 0:29

Matovič plánuje dodržať sľub, Hegerovu vládu vraj nadobro opustí v piatok

Kategorie:
Uložit Uložené

Uviedol to dnes na tlačovej konferencii.

Igor Matovič, ktorý je v súčasnosti poverený vykonávaním funkcie ministra financií, plánuje v piatok navštíviť Prezidentský palác, kde požiada prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby ho odvolala z ministerského postu. Oznámil to na tlačovej konferencii strany OĽaNO.

Matovič tak plánuje dodržať svoj sľub o odchode z vlády, ak bude prijatý štátny rozpočet na rok 2023. Dohodu o podpore rozpočtu s Richardom Sulíkom avizoval premiér Eduard Heger ešte v utorok.

Zo 136 poslancov za rozpočet hlasovalo až 93. Prešiel teda ústavnou väčšinou. Potvrdila sa tak dohoda koaličných strán OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí s opozičnou SaS o podpore rozpočtu.

Predseda OĽaNO zatiaľ nevie, či nastúpi do parlamentu ako poslanec. Matovič zároveň dodal, že vzdať sa funkcie ministra kvôli schváleniu štátneho rozpočtu nepovažuje za obetu.

Domů
Sdílet
Diskuse