Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Radim Šlechta
27. prosince 2022 v 12:48
Čas čtení 0:54

V Mariánských Lázních hořelo Tesco. Škoda se odhaduje na 20 milionů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Mariánských Lázních hořelo Tesco. Škoda se odhaduje na 20 milionů
Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Hasiči zasahovali u požáru obchodního centra v pondělních nočních hodinách.

V pondělí v brzkých ranních hodinách zasahovali hasiči u požáru Tesca v Mariánských Lázních. Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje o tom informuje na svých stránkách. Podle policie nedošlo při požáru k žádnému zranění, policisté odhadují škodu na dvacet milionů korun, uvádí to na svém webu.

„První jednotka hasičů na místě potvrdila požár, který zasáhl také část pláště budovy prodejny Sportisimo. Hasiči okamžitě zahájili likvidaci požáru, po vstupu do prostoru skladu prodejny byl požár v druhé fázi a šířil se dál. Následně byla zjištěna skrytá ohniska také v plášti a části střechy objektu. Bylo tedy nezbytné konstrukci rozebrat a ohniska uhasit, zároveň bylo nutné vyklidit sklad s poškozenými regály se zbožím,“ popisuje HZS.

Hasiči, požár, tesco
Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Další prodejny obchodního centra zvládly jednotky uchránit, ale došlo k jejich silnému zakouření. Hasební práce komplikovala nutnost velkého počtu dýchacích přístrojů, na likvidaci totiž pracovalo devět jednotek hasičů. Na místo byl později povolán i protiplynový zásahový automobil se zásobou dýchací techniky.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

„Na zjištění příčiny požáru spolupracuje vyšetřovatel požárů s kolegy z policie, na místě byli nasazeni speciálně vycvičení psi na vyhledávání akcelerantů hoření a přizváni byly rovněž odborníci z Technického ústavu požární ochrany. Přesná příčina požáru je v šetření, stejně tak výše škody, kterou musí upřesnit především majitel objektu a zasažených prodejen,“ komentuje HZS.

Policie uvádí, že zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti a nadále se případem usilovně zabývá.

Hasiči, požár, tesco
Zdroj: HZS Karlovarského kraje
Domů
Sdílet
Diskuse