Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
4. ledna 2023 23:24
Čas čtení 0:51

MS v hokeji U20: Češi budou hrát o zlato, Švédsko porazili 2:1 v prodloužení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
MS v hokeji U20: Češi budou hrát o zlato, Švédsko porazili 2:1 v prodloužení
Zdroj: TASR/AP

O zlato si Češi zahrají s Kanadou nebo Spojenými státy.

Česká hokejová reprezentace do dvaceti let si po dvaadvaceti letech zahraje finále na mistrovství světa. V kanadském Halifaxu Češi porazili v semifinále Švédsko 2:1 v prodloužení. Vyrovnávací branka přitom padla v poslední minutě základní části.

Češi vyrovnali v poslední minutě, hrdinou prodloužení byl Kulich

První třetina byla velice vyrovnaná, z obou stran opatrná, a hlavně bezbranková. Skóre se změnilo v druhé části. Konkrétně ve dvaadvacáté minutě. Střela Ludviga Janssona se odrazila od jednoho z českých hráčů a skončila za zády brankáře Tomáše Suchánka.

Celkově měli soupeři ze Švédska v druhém dějství navrch, další branka už ale nepadla. V závěrečných minutách poslední třetiny český tým během hry bez brankáře zvyšoval tlak, který se nakonec vyplatil téměř za pět minut dvanáct. V čase 59:21 si David Jiříček vyměnil puk s Davidem Špačkem a přesnou ranou překonal švédského brankáře.

29. ledna 2024 8:00 Čas čtení 0:13 KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v NHL? KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v NHL?

Zápas tak dospěl až do prodloužení, v němž ve prospěch Česka rozhodl v poslední minutě Jiří Kulich. Češi tak mají po osmnácti letech jistý cenný kov. O zlato si zahrají proti Kanadě nebo Spojeným státům. Semifinále těchto týmů je v plánu na čtvrtek v 00:30 středoevropského času.

hokej
Zdroj: Getty Images
Domů
Sdílet
Diskuse