Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
12. ledna 2023 11:11
Čas čtení 1:34

Dominik Hašek se pustil do TV Nova, podporuje podle něj ruskou válku a zločiny. Televize se ohradila, podmínky stanovuje NHL

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dominik Hašek se pustil do TV Nova, podporuje podle něj ruskou válku a zločiny. Televize se ohradila, podmínky stanovuje NHL
Zdroj: Getty Images/Bruce Bennett

Hašek patří mezi velké kritiky ruské agrese na Ukrajině a často se k situaci vyjadřuje na sociálních sítích.

Bývalý hokejový brankář a olympijský vítěz Dominik Hašek obvinil televizi Nova z toho, že přenášením zápasů hokejové NHL se spolupodílí na podpoře ruské agrese a zločinů. Důvodem jsou podle něj ruští hokejisté, kteří v NHL působí. Haškovi obecně vadí účast ruských sportovců a sportovkyň v prestižních soutěžích. Uvedl to na Twitteru.

Hašek: Nalijme si čistého vína, Nova o své reklamě na ruskou válku ví

„Jak dlouho bude ještě TV Nova přenášet zápasy NHL a tím se spolupodílet na podpoře ruské agrese a zločinů? Nebo snad nevíte, že ruští hokejisté v NHL jsou obrovskou reklamou na ruskou válku a zločiny? Kolik musí ještě umřít lidí, než přenosy zastavíte?“napsal Hašek na Twitter.

Na dotaz, zda není takové obvinění až příliš, Hašek odpověděl, že nikoli. „Tak to prostě je. Oni to vědí, že přenosy NHL, ve které hraji ruští hráči, jsou obrovskou reklamou na ruskou válku a zločiny. A přesto dobrovolně zápasy přenášejí a dobrovolně tak válku a zločiny podporují. Nalijme si čistého vína a přestaňme si lhát,“dodal.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Za Novu pro Refresher reagovala mluvčí Barbora Dlabáčková: „TV Nova a NHL jsou partnery již více než 20 let. Pravidla pro účast ruských hráčů v soutěži stanovuje sama NHL a Skupina Nova nemá možnost do této problematiky jakkoliv zasahovat. Zápasy NHL se vysílají v Severní Americe, ve Finsku, Švédsku, Švýcarsku a dalších zemích světa. Válečnému konfliktu a jeho dopadům se významně věnujeme ve zpravodajských a publicistických pořadech,“ uvedla.

Doplnila, že Nova se od začátku války aktivně zapojuje do pomoci válečným uprchlíkům, například zorganizovala sbírky Krabice od srdce ve spolupráci s Diakonií ČCE, zařídila dětské koutky v KACPU po celé republice nebo věnovala výherní částky ve svých pořadech Ukrajině.

Vítěz z Nagana patří od začátku války mezi velké podporovatele Ukrajiny a často se kriticky vyjadřuje na adresu Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF) v souvislosti s ruskými či běloruskými hráči. Haškovi ale nevadí jen přístup hokejových funkcionářů, nedávno se opřel také do tenisových soutěží WTA a ATP. „Za pár týdnů začne Australian Open. Bude to opět miliardová reklama na ruskou válku a zločiny kvůli povolené účasti ruských tenistů?“napsal na začátku ledna. 

Zpět
Sdílet
Diskuse