Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Radim Šlechta
21. ledna 2023 9:58
Čas čtení 0:42

Mladý Afroameričan zemřel po brutálním zásahu policie při dopravní kontrole. Pět policistů bylo propuštěno

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Mladý Afroameričan zemřel po brutálním zásahu policie při dopravní kontrole. Pět policistů bylo propuštěno
Zdroj: Pexels/cottonbro/volně k užití

Policisté měli použít nepřiměřenou sílu při běžné dopravní kontrole. Následně devětadvacetiletému muži neměli poskytnout pomoc. Přesný průběh zásahu je předmětem vyšetřování.

Pět policistů z Memphisu bylo propuštěno poté, co kvůli použití „nadměrné síly“ při rutinní dopravní kontrole zemřel Afroameričan Tyre Nicholse. Ten byl kvůli jejich zásahu ze 7. ledna hospitalizován a svým zraněním nakonec podlehl. Informují o tom stanice CNNNBC News.

20. ledna 2023 18:45 Čas čtení 1:22 „Musíme více mluvit o vagíně.“ Starosta New Yorku otevřeně promluvil o ženském zdraví a potratových pilulkách zdarma „Musíme více mluvit o vagíně.“ Starosta New Yorku otevřeně promluvil o ženském zdraví a potratových pilulkách zdarma

Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III, Desmond Mills Jr. a Justin Smith nastoupili k policii mezi lety 2017 a 2020. Letos byli propuštěni kvůli nepřiměřenému zásahu proti devětadvacetiletému Tyru Nicholsovi, který skončil jeho smrtí. Policisté měli použít nepřiměřenou sílu a porušit svou povinnost poskytnutí pomoci.

tyre nichols
Zdroj: ČTK/AP/Jordan James

„Memphiské policejní oddělení je odhodláno chránit a hájit práva každého občana našeho města. Hanebná povaha tohoto incidentu neodráží dobrou práci, kterou naši policisté poctivě vykonávají každý den,“ uvedl šéf policie C. J. Davis.

Vyšetřovatelé mají k dispozici záznam z kamer, které měli policisté připevněny na těle. Podle nich budou případ dále přezkoumávat. Podle vyjádření policie chtějí vnést do případu světlo a chtějí vědět, co stálo za „ztrátou mladého muže, otce a syna“. Okolo vyšetřování případu slibuje policie transparentnost. Rodina Tyra Nicholse na policii kvůli zveřejnění videa naléhala už v minulosti.

Domů
Sdílet
Diskuse