Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
28. ledna 2023 9:46
Čas čtení 1:46

Předpověď počasí: Teplota v neděli klesne až na −11 stupňů, v týdnu bude sněžit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Teplota v neděli klesne až na −11 stupňů, v týdnu bude sněžit
Zdroj: TASR/Patrik Koreň

Podívej se, jaké nás čeká počasí.

Během volební soboty bude zataženo až oblačno. Ojediněle, zejména v závětří hor na severu a východě území, se může vyjasnit. Místy se může objevit také slabé sněžení, které bude na horách trvalejší. Nejnižší noční teploty klesnou na −1 až −5 °C, při slabém větru a zmenšené oblačnosti se budou ojediněle pohybovat kolem −7 °C. Nejvyšší denní teploty pak vystoupají na −2 až +2 °C, v tisíci metrech na horách bude kolem −6 °C. Vyplývá to z nejnovější předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V noci až −11 °C

Neděle bude na většině území polojasná až skoro jasná, na severu nás ale čeká oblačno. Zpočátku zejména v Čechách se mohou místy objevit mrznoucí mlhy nebo zataženo s nízkou oblačností. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí −7 až −11 °C, při oblačnosti nebo mlze kolem −4 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí −3 až +1 °C.

Pozor na sněhové jazyky

V pondělí bude oblačno až zataženo, zpočátku ale místy i polojasno. Na severozápadě, během dne postupně na většině území, se můžeme těšit na občasné sněžení. V polohách pod 400 metrů nad mořem ale půjde spíše o srážky smíšené nebo dešťové, ojediněle i mrznoucí. Na horách bude sněžení trvalejší a vydatnější. Od 600 metrů nad mořem se mohou tvořit sněhové jazyky, a to zejména na horách, varuje meteoroložka Blanka Gvoždíková.

Nejnižší noční teploty klesnou v pondělí na −2 až −6 °C, při zeslabení větru a malé oblačnosti až na −9 °C. Nejvyšší denní teploty se pak budou pohybovat mezi 0 až 4 °C. 

27. ledna 2023 19:46 Čas čtení 0:41 Počasí na volební víkend: Pozor na klouzačku. Výstraha meteorologů platí ve dvou krajích Počasí na volební víkend: Pozor na klouzačku. Výstraha meteorologů platí ve dvou krajích

V úterý bude zataženo až oblačno. Občas se může objevit také sněžení nebo sněhové přeháňky, v polohách pod 400 metrů i srážky smíšené. V polohách od 600 metrů nad mořem se mohou opět tvořit sněhové jazyky a na horách i závěje. Právě na horách bude totiž sněžení trvalejší a vydatnější. Nejnižší noční teploty klesnou na +2 až −2 °C, nejvyšší denní teploty pak naopak vyšplhají na 0 až +4 °C. 

Středa se bude nést ve znamení proměnlivé, převážně velké oblačnosti. Místy se mohou objevit také sněhové přeháňky nebo sněžení, které bude na horách trvalejší. V nižších, přechodně ve středních polohách, se mohou podle předpovědi vyskytnout i srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty klesnou na +3 až −1 °C, a v nížinách se tak ojediněle může tvořit náledí. Nejvyšší denní teploty pak vystoupají na 3 až 7 °C. 

Od čtvrtka do soboty meteorologové očekávají proměnlivou, převážně velkou oblačnost. Místy se mohou objevit také sněhové přeháňky nebo sněžení – na horách trvalejší a vydatnější. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi +2 až −2 °C, v závěru při zmenšené oblačnosti ojediněle až −5 °C. Nejvyšší denní teploty pak ČHMÚ předpovídá v rozmezí 0 až +5 °C.
Domů
Sdílet
Diskuse