Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
27. ledna 2023 19:46
Čas čtení 0:41

Počasí na volební víkend: Pozor na klouzačku. Výstraha meteorologů platí ve dvou krajích

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na volební víkend: Pozor na klouzačku. Výstraha meteorologů platí ve dvou krajích
Zdroj: TASR - Kristína Mayerová

Meteorologové doporučují chodit venku opatrně, komplikace mohou nastat i na silnicích.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek večer zveřejnil výstrahu v souvislosti s náledím. Platí od pátečního večera do sobotního poledne v Jihočeském kraji a v kraji Vysočina. Slabé ledovky se pravděpodobně budou tvořit při mrznoucím mrholení.

V důsledku toho hrozí nebezpečí úrazů při uklouznutí, problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Meteorologové proto doporučují chodit venku opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Komplikace mohou nastat i na silnicích. „Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Počítat s prodloužením doby jízdy,“ tvrdí zástupci ČHMÚ.

Během pátečního večera meteorologové očekávají zataženo, místy slabé sněžení a ojediněle mrznoucí mrholení. Na horách bude sněžení trvalejší. Na sobotu bude předpověď počasí podobná, na východě ČR bude k tomu polojasno až jasno. Rtutě teploměrů nám budou ukazovat hodnoty mezi –2 až +6 °C.

Jak jsme tě dříve informovali, špatné počasí má podle studie Kodaňské univerzity vliv na volební účast. Některé skupiny lidí jsou na venkovní podmínky i citlivější, například mladí voliči. Podrobné výsledky z analýzy se dočteš v našem samostatném článku

Domů
Sdílet
Diskuse