Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Kuni Nguyenová
28. ledna 2023 15:56
Čas čtení 1:30

„Vrátili jsme srdce na Hrad!“ Jak reagují Fiala, Nerudová, Čaputová a další na vítěze voleb?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Vrátili jsme srdce na Hrad!“ Jak reagují Fiala, Nerudová, Čaputová a další na vítěze voleb?
Zdroj: Refresher / Lucie Kotvalová

Radost, ale i nespokojenost z výsledků voleb se promítaly v příspěvcích na Twitteru.

Politici a političky, ale i neúspěšní prezidentští kandidáti a kandidátka už gratulují Petru Pavlovi ke zvolení hlavou státu. Prostřednictvím sociálních sítí vyjadřují zejména radost z nového prezidenta, kterého si Česká republika v pátek a v sobotu zvolila. Po sečtení kolem 97 procent hlasů vedl Pavel nad předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem s rozdílem zhruba pěti procentních bodů.

28. ledna 2023 15:09 Čas čtení 0:43 Petr Pavel byl zvolen novým prezidentem České republiky. Hlasujte v anketě, jak jste s výsledkem spokojení Petr Pavel byl zvolen novým prezidentem České republiky. Hlasujte v anketě, jak jste s výsledkem spokojení

„Slušnost a pravdivost mohou být silou“

Mezi prvními gratuloval Pavlovi premiér Petr Fiala (ODS). „Vyhrál občanský kandidát. Vyhrály hodnoty, které reprezentoval. To je mimořádně důležitá zpráva v této mezinárodně i ekonomicky složité době. Jsem hrdý na české občany, že využili svého práva hlasovat, a za jejich volbu,“ napsal na sociálních sítích.

„Srdečně blahopřeji Petru Pavlovi ke zvolení českým prezidentem. Spolu s Vámi zvítězila naděje, že slušnost a pravdivost mohou být silou. Těším se na naši spolupráci, společná setkání a slovenské a české iniciativy,“ poblahopřála Pavlovi slovenská prezidentka Zuzana Čaputová na Twitteru.

„Vrátili jsme srdce na Hrad! Gratuluji Petru Pavlovi k vítězství a ještě jednou upřímně děkuji i těm z vás, kteří jste mou podporu v prvním kole přetavili v podporu Petra Pavla v kole druhém. Bez vás by to nešlo,“ vyjádřila Danuše Nerudová svoji podporu Pavlovi na Twitteru. Po prvním kole voleb vyzývala své voliče a voličky, aby přišli k volbám a hlasovali pro něj.

Petr Pavel.
Petr Pavel. Zdroj: Refresher.cz/Anna Koucká

Ke gratulacím se připojil také protikandidát z prvního kola voleb Pavel Fischer, podle kterého bude mít Česko „slušného prezidenta, za kterého se nebude muset stydět“.

19. dubna 2024 8:00 Čas čtení 5:30 „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty

„Matematika zohledňující průběh výsledků sčítání prvního kola hovoří jasně. Petr Pavel již nemůže prohrát,“uvedl na Twitteru Vystrčil. Pavlovi gratuloval a uvedl, že má z jeho vítězství radost.

Radost vyjádřil také vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) slovy: „Věřím, že tato změna pozitivně posune naši zemi a společnost kupředu.“ 

„Není to pro mě suverénní prezident“ 

S Pavlem jako novým prezidentem naopak není spokojená například místopředsedkyně Sněmovny za ANO Klára Dostálová. „Doufám, že prezidentský slib u Petra Pavla zastaví jeho vojenské ambice. Není to pro mě suverénní prezident, protože říká, že chce vše koordinovat s NATO,“citovala její slova novinářka Andrea Procházková na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse