Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
3. února 2023 14:42
Čas čtení 0:27

V mexické zoo se obchodovalo se zvířaty, trpasličí kozy skončily na talíři

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V mexické zoo se obchodovalo se zvířaty, trpasličí kozy skončily na talíři
Zdroj: Wikimedia Commons

Za vedení bývalého ředitele mexické zoo se obchodovalo s některými tamními zvířaty. Některá z nich dokonce skončila jako lidská potrava.

Podle tvrzení mexických úřadů měl bývalý ředitel mexické zoo obchodovat se zvířaty. Nechal zabít čtyři trpasličí kozy a dal je naservírovat na vánoční oslavě. Současný vedoucí Fernando Ruiz Gutierrez říká, že to mohlo ohrozit životy těch, kteří je snědli. Dle jeho slov nejsou kozy vhodné k lidské konzumaci, uvádí The Guardian.

Mexiko trápí nelegální prodej zvířat

Trpasličí kozy nejsou jediné, se kterými se nevhodně zacházelo. José Rubén Nava, předchozí ředitel, také prodal jeleny a vahumský skot bez vedení řádného účetnictví. Nava byl zbaven funkce po podezřelém uhynutí jednoho jelena. Bývalý vedoucí však tvrzení popírá, píše CNN.

Mexiko má dlouhodobě problémy s prodejem exotických zvířat soukromníkům, kteří si je pořizují nelegálně. Živočichové občas uprchnou a způsobují paniku.

Domů
Sdílet
Diskuse