Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Ilona Hobzová TASR
4. února 2023 14:00
Čas čtení 0:46

Němka renovovala ložnici. V tajné skrýši objevila brokovnici, samopal i protitankovou zbraň

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Němka renovovala ložnici. V tajné skrýši objevila brokovnici, samopal i protitankovou zbraň
Zdroj: Unsplash/Jonas Augustin/volně k užití

Sbírku zbraní našla žena v době, kdy spolu se svým synem renovovala ložnici ve svém bytě a třídila věci po manželovi, který zemřel před třemi lety.

Docela neobvyklou sbírku objevila ve své ložnici starší žena v německé metropoli Berlín, konkrétně v obvodu Steglitz-Zehlendorf. Když místnost společně se svým synem renovovala a třídila věci po svém mrtvém manželovi, našla v tajné skrýši velké množství zbraní. Nechyběla v ní třeba brokovnice, samopal nebo ruční protitanková zbraň zvaná Panzerfaust (česky pancéřová pěst). Informovala o tom TASR.

Policie sbírku zlikviduje 

„Ne, nejedná se o rekvizity nového akčního filmu, ale o důkazy, které nyní čekají na zničení.“ To napsala berlínská policie k fotografii se zbraněmi, které žena se synem našla v bytě. Policie upřesnila, že v bytě Němky zajistila poplašné zbraně, brokovnice, samopal, několik ručních palných zbraní a pancéřovou pěst.

Pancéřová pěst, v originále Panzerfaust, byla jednou z nejobávanějších protitankových zbraní druhé světové války. Její výroba začala v létě 1942 v Lipsku ve firmě Hugo Schneider AG (HASAG). Kumulativní granát obsahoval 400 g vysoce účinné trhaviny (směs TNT a tri-hexogenu) a probíjel až 140 milimetrů silnou ocelovou desku.

Z mediálních informací zveřejněných na internetu vyplývá, že žena oznámila nález za stěnou ve své ložnici již během minulého týdne. Podle policie ho ukryl právě zesnulý muž. Vdova o něm prý nevěděla. Policie dodala, že sbírka bude zničena. 

Domů
Sdílet
Diskuse