Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
5. února 2023 12:29
Čas čtení 0:52

Ruské rakety dopadly na Charkov, zraněno je nejméně pět lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ruské rakety dopadly na Charkov, zraněno je nejméně pět lidí
Zdroj: TASR/AP

Od posledního útoku na Charkov přitom uplynul pouhý týden.

Centrum druhého největšího ukrajinského města Charkova zasáhly v neděli dvě ruské rakety. Podle posledních informací je pět zraněných. Jedna z raket způsobila požár obytného domu v centru Charkova, který leží na severovýchodě Ukrajiny nedaleko hranic s Ruskem. Druhá raketa dopadla na budovu místní univerzity. Na základě informací agentury Reuters o tom informovala agentura TASR.

Počet zraněných stoupl

„Byla zasažena obytná budova v centru města. Vypukl v ní požár. Dosud máme tři zraněné: 54letou ženu a dva muže ve věku 51 a 55 let,“ uvedl charkovský guvernér Oleh Synehubov. Žena byla podle něj hospitalizována se zraněními po zásahu šrapnelem (starší druh dělostřeleckého střeliva, pozn. red). Agentura Reuters nedokázala guvernérovo vyjádření bezprostředně ověřit.

Synehubov následně na síti Telegram informoval ještě o čtvrté osobě, která byla zraněna při útoku na sídlo univerzity. Podle jeho slov šlo o příslušníka bezpečnostní služby, který utrpěl těžká zranění a zdravotníci jej ošetřili přímo na místě.

Krátce po poledni server Ukrinform informoval, že zraněných je už pět. Odvolává se na informace policistů, podle kterých byl také zraněn třiaosmdesátiletý muž ze sousedního domu. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Ruská raketa naposledy zasáhla Charkov minulý týden v neděli, dopadla na čtyřpatrový obytný dům. Útok si vyžádal nejméně jednu oběť, tři zraněné a způsobil rozsáhlé škody. Raketa zcela zničila čtvrté patro domu, druhé a třetí patro bylo vážně poškozeno a budova již není vhodná k bydlení.

Domů
Sdílet
Diskuse