Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková TASR
30. ledna 2023 v 9:14
Čas čtení 0:44

Ruská raketa zasáhla obytný dům v ukrajinském Charkově, jeden člověk zemřel

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ruská raketa zasáhla obytný dům v ukrajinském Charkově, jeden člověk zemřel
Zdroj: TASR/AP/Evgeniy Maloletka

V neděli večer zasáhla raketa, pravděpodobně vypálená ruskou armádou ze systému S-300, čtyřpatrový obytný dům v ukrajinském Charkově.

Útok si vyžádal nejméně jednu oběť, tři zraněné a způsobil rozsáhlé škody, uvedl guvernér Charkovské oblasti Oleh Synehubov, kterého cituje agentura TASR s odkazem na Reuters.


„Tři lidé byli lehce zraněni. Bohužel zemřela starší žena. Její manžel byl v době útoku poblíž a jako zázrakem neutrpěl žádná vážná zranění,“ napsal Synehubov na svém účtu na Telegramu. Záběry z místa útoku ukazují část obytné budovy v druhém nejlidnatějším městě Ukrajiny, kterou zachvátil požár.


Synehubov řekl televizi Suspilne, že záchranné týmy pátrají po další pohřešované starší ženě, která by mohla být pod troskami. Dodal, že raketa zasáhla čtvrté patro starého domu v Kyjevské čtvrti. Druhé a třetí patro bylo vážně poškozeno a budova již není vhodná k bydlení.

Stále se ostřelují i jiné části země

Další tři lidé byli podle serveru AlJazeera zabiti ve městě Cherson na jihu Ukrajiny v důsledku obnoveného ruského ostřelování. „Ruská armáda dnes celý den krutě ostřelovala Cherson,“ uvedl prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém nedělním večerním online vystoupení.

25. ledna 2023 v 13:13 Čas čtení 0:55 Tanke schön! Německo pošle na Ukrajinu tanky Leopard 2 Tanke schön! Německo pošle na Ukrajinu tanky Leopard 2

Tento region je jedním ze čtyř, které Rusko loni prohlásilo za anektované, ačkoli tato území plně nekontroluje, a regionální metropole je stále předmětem častého ostřelování.

Domů
Sdílet
Diskuse