Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
6. února 2023 8:00
Čas čtení 0:51

V těchto 8 krajích platí výstraha před silným mrazem. Rtutě teploměrů budou klesat až na –12 °C

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V těchto 8 krajích platí výstraha před silným mrazem. Rtutě teploměrů budou klesat až na –12 °C
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Nízký stupeň nebezpečí platí od pondělního rána až do středečního dopoledne.

Česko čeká mrazivý týden. Podle Českého hydrometeorologického ústavu budou teploty klesat až na –12 °C, a meteorologové proto vydali v souvislosti se silným mrazem výstrahu. Ta bude platit od pondělního rána až do středečního dopoledne. Nízký stupeň nebezpečí je v platnosti v Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Jihočeském, Olomouckém, Moravskoslezském a Zlínském kraji a v Kraji Vysočina.

5. února 2023 15:28 Čas čtení 0:36 V pražském hotelu našli zavražděnou ženu, policie pátrá po nebezpečném muži V pražském hotelu našli zavražděnou ženu, policie pátrá po nebezpečném muži


Očekává se, že teploty budou v noci a k ránu klesat až na –12 °C. „Hrozí nebezpečí prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. Doporučujeme chránit se teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku. Proti prochladnutí pomáhá teplý nápoj, jídlo a tělesný pohyb,“ komentují výstrahu meteorologové. 

Podle Twitteru ČHMÚ je možné, že se platnost výstrahy prodlouží. Velmi nízké teploty by totiž měly panovat i po zbytek týdne. „Do střední Evropy se bude od západu přesouvat tlaková výše, později i dále k východu. V druhé polovině týdne bude počasí u nás ovlivňovat rozsáhlá oblast vysokého tlaku vzduchu nad východní Evropou,“ dodávají meteorologové.

Domů
Sdílet
Diskuse