Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
8. února 2023 9:31
Čas čtení 0:37

VIDEO: Biden okomentoval dva roky v úřadě, celostátní zákaz potratů by vetoval

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Biden okomentoval dva roky v úřadě, celostátní zákaz potratů by vetoval
Zdroj: TASR/AP

Prezident Spojených států amerických Joe Biden v úterý večer vystoupil se svým poselstvím o stavu unie. Ohlédl se za předchozími roky úřadování, zmínil válku na Ukrajině či hospodářskou situaci.

Biden vyzdvihl své legislativní úspěchy z předchozích dvou let svého úřadování coby prezident Spojených států amerických. Mezi těmi jsou například zákon o infrastruktuře a nové investice do polovodičového průmyslu. Zároveň také poukázal na zmenšující se míru nezaměstnanosti a inflace, zmiňuje The Guardian.

„Pokud se pokusíte udělat cokoliv, co by zvýšilo cenu léků na předpis, budu to vetovat,“ komentoval Biden politiku svých protivníků. Mimo jiné slíbil vetování celostátního zákazu potratů. Zároveň však apeloval na bipartismus. Republikáni přerušovali prezidentovo vystoupení občasným vykřikováním poznámek.

Projevu se jako hostka zúčastnila ukrajinská velvyslankyně v USA Oksana Markarova. „Postavili jsme se proti agresi Putina. Stáli jsme na straně ukrajinského lidu,“ uvedl prezident.

O sestřelení čínského špionážního balonu se zmínil pouze nepřímo. Jak píše BBC, v souvislosti prohlásil: „Pokud Čína ohrozí naši suverenitu, budeme ochraňovat naši zemi.“

5. února 2023 8:45 Čas čtení 0:48 VIDEO: USA nad oceánem sestřelily čínský špionážní balón. Čína vyhrožuje, že bude reagovat VIDEO: USA nad oceánem sestřelily čínský špionážní balón. Čína vyhrožuje, že bude reagovat
Domů
Sdílet
Diskuse