Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová
14. února 2023 v 8:18
Čas čtení 1:09

Šéf hannoverského baletu napadl kritičku psími výkaly. Nešlo o performanci

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Šéf hannoverského baletu napadl kritičku psími výkaly. Nešlo o performanci
Zdroj: Flickr/Daniel Mennerich/volně k užití

Vadilo mu, že kvůli jejím kritikám lidé ruší předplatné.

Umělci se s negativní kritikou někdy vyrovnávají dost těžko. Dost svérázně se s ní „popral“ umělecký šéf baletu hannoverské opery, choreograf Marco Goecke. Ten během sobotní premiéry nového baletního programu Glaube – Liebe – Hoffnungnapadl Wiebke Hüster, kritičku deníku Franfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Mimo jiné jí obličej pomazal psími výkaly. 

Muž byl okamžitě suspendován, za čin se neomluvil

K incidentu mezi dvojicí došlo během první přestávky ve foyer opery. Goecke ženu nejprve slovně napadl s tím, že jí zakáže vstup na představení, protože kvůli jejím negativním kritikám lidé ruší své předplatné do opery. Následně vytáhl papírový sáček s psími exkrementy, rozmazal jí je po obličeji a odešel. Wiebke Hüster na něj podala trestní oznámení. 

13. února 2023 v 19:39 Čas čtení 1:45 „Máš naši podporu, Jakube.“ Na fotbalistův coming out reagují kluby i světová média „Máš naši podporu, Jakube.“ Na fotbalistův coming out reagují kluby i světová média

„Marco Goecke svou impulzivní reakcí na novináře porušil všechny zásady chování v Hannoverské státní opeře, a tím velmi zneklidnil diváky, zaměstnance domu i širokou veřejnost. Tímto způsobem masivně poškodil Státní operu a Hannoverský státní balet,“uvedlo vedení baletu s tím, že Goeckemu byla pozastavena činnost a do odvolání má zákaz vstupu do budovy. 

„Nejde jen o budoucnost Marca Goeckeho, ale také o budoucnost baletního souboru čítajícího přes třicet lidí, kteří přijeli do Hannoveru pracovat s Marcem Goeckem. Vedení divadla má také povinnost pečovat o každého člena souboru,“doplnil podle deníku správní ředitel Státní opery Jürgen Braasch. Dodal, že Dolnosaské zemské divadlo očekává od Marca Goeckeho v nejbližších dnech omluvu a vysvětlení pro vedení divadla. Novinářce se mezitím omluvil i dolnosaský ministr kultury Falko Mohrs.

Sám Goecke se místo omluvy spíše ospravedlnil. „Myslím si, že jsem rozhodně nezvolil dobrý prostředek. (...) Jsem člověk, který nikdy nic takového neudělal, takže jsem samozřejmě trochu šokoval i sám sebe,“uvedl pro kanál NDR. Snažil se ale svůj čin omluvit tím, že jeho práce a podnikání byly během let také několikrát pošpiněny.

Domů
Sdílet
Diskuse