Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
14. února 2023 15:24
Čas čtení 0:46

Pod troskami byli 198 hodin. Záchranáři v Turecku vyprostili ze sutin dva mladé bratry

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pod troskami byli 198 hodin. Záchranáři v Turecku vyprostili ze sutin dva mladé bratry
Zdroj: TASR/AP

Záchranáři v Turecku v úterý ráno vyprostili ze sutin další přeživší, kteří byli pod troskami uvězněni bezmála 200 hodin.

Od ničivého zemětřesení v Turecku a Sýrii uplynulo osm dní a naděje na nalezení dalších přeživších klesá. I přesto se záchranářům v turecké provincii Kahramanmaraş v úterý brzy ráno podařilo vyprostit ze sutin bytového domu několik přeživších. Jednat se má o bratry ve věku 21 a 17 let. Zachránit se podařilo i dalšího 18letého muže. Pod troskami strávili 198 hodin. Informují o tom turecká stanice TRT a list NY Times.

Turecká pobočka americké stanice CNN na svém twitterovém účtu zveřejnila video ze záchranné akce. Na něm jsou vidět dva muži na lehátkách, které záchranáři nesou k sanitce.


V jiné části provincie Kahramanmaraş se záchranáři snaží dostat k dalším třem přeživším. Mělo by jít o babičku, matku a dceru z jedné rodiny.

Doposud se z trosek podařilo vyprostit 8 000 přeživších. Osm dní po ničivém zemětřesení čeká Turecko i Sýrii omezení pátracích akcí. Šance na nalezení dalších přeživších totiž každým dnem klesají. Problém pro záchranáře představují i nízké teploty. Podle oficiálních bilancí si zemětřesení doposud vyžádalo 38 tisíc mrtvých.

Domů
Sdílet
Diskuse