Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
22. února 2023 9:00
Čas čtení 0:39

Praha: Projeď se historickou soupravou metra u příležitosti 50. výročí postavení Nuseláku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Praha: Projeď se historickou soupravou metra u příležitosti 50. výročí postavení Nuseláku
Zdroj: WikimediaCommons/Jklamo/volně k užití

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) chystá cestujícím dárek.

DPP vypraví ve středu 22. února historickou soupravu Ečs na dvě okružní jízdy mezi Kačerovem a Florencí u příležitosti 50. výročí zprovoznění Nuselského mostu pro povrchovou dopravu. Dopravní podnik o tom informuje na svém webu.

22. února 2023 16:00 Čas čtení 1:37 Projeli jsme se v historické soupravě metra Ečs. Retro výlet z Gottwaldovy na Mládežnickou s námi pěkně zahoupal Projeli jsme se v historické soupravě metra Ečs. Retro výlet z Gottwaldovy na Mládežnickou s námi pěkně zahoupal

Souprava je sestavena ze tří vozů a bude zastavovat ve všech stanicích v úseku Kačerov–Florenc a zpět a zájemci se s ní mohou svézt za standardní jízdné PID. Pokud tedy máš kupón v Lítačce na pražské pásmo, papírovou jízdenku nebo SMS jízdenku, v jízdě historickou soupravou ti nic nebrání. 

Kdy historická souprava pojede? Z Florence vyjede přesně ve 12:21 a 12:55. Z druhé strany z Kačerova pak přesně ve 12:06 a 12:40.

metro
Zdroj: DPP

Historická souprava Ečs má nejstarší vozy pražského metra, které se vyráběly v letech 1972 až 1976 v Mytiščinském strojírenském závodě. Měly 42 míst k sezení, 220 ke stání a z pražského metra vymizely po 24 letech v roce 1997.  

Domů
Sdílet
Diskuse