Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Adéla Ježková
1. března 2023 v 10:18
Čas čtení 1:26

Guvernér státu Tennessee chce zakázat drag. Sám se přitom za ženu převlékl

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Guvernér státu Tennessee chce zakázat drag. Sám se přitom za ženu převlékl
Zdroj: Flickr/Dany Sternfeld/volně k užití

Guvernér amerického státu Tennessee Bill Lee prohlásil, že plánuje podepsat zákon zakazující drag show.

Republikán Lee v pondělí oznámil, že hodlá podepsat zákon, který zakazuje drag show na veřejnosti a před dětmi. Guvernér rovněž hodlá podepsat zákaz dostupnosti péče související s operacemi potvrzujícími pohlaví (gender confirming surgery) pro nezletilé. 

2. února 2023 v 14:46 Čas čtení 0:44 Trans osoby mohou ve Finsku změnit pohlaví bez sterilizace, stačí prohlášení Trans osoby mohou ve Finsku změnit pohlaví bez sterilizace, stačí prohlášení

Guvernér kvůli svému „antidrag“ postoji ovšem čelí obvinění z pokrytectví, píše deník The Guardian. Na veřejnost se totiž dostala jeho fotografie v oblečení, které bychom dnes označili za drag kostým. Na snímku z roku 1977, který se začal šířit na diskuzním fóru Reddit, má mladý Lee paruku, uniformu roztleskávačky a perlový náhrdelník. Fotografie ze středoškolské ročenky je opatřena popiskem „Hard Luck Woman“.

V dalším příspěvku se uživatel Redditu, který fotografii zveřejnil, zmínil o návrhu zákona o dragu: „Jsem si jistý, že bude podepsán, ale je třeba si rýpnout do pokrytectví.“

Co je to drag? „Drag umění provází převlékání do oblečení spojovaného s jiným genderem. Drag představení často kombinují hudební, dramatické a taneční prvky. Spousta tzv. ‚drag queens‘ a ‚drag kings‘ se navíc i výrazně líčí, takže v jejich tvorbě najdeme i prvky umění výtvarného.“
Zdroj: Transparent

Drag ze sedmdesátek se zřejmě „nepočítá“

Když byl Lee novináři dotázán, zda si pamatuje, že se v roce 1977 oblékal do dragu, nepotvrdil ani nevyvrátil, zda je na snímku on. „Jaká je to směšná, směšná otázka. Spojovat něco takového se sexualizovanou zábavou před dětmi, což je velmi vážné téma,“ uvedl.

V prohlášení pro Daily Beast Leeův mluvčí uvedl, že „lehkovážné školní tradice“ by neměly být zaměňovány s tím, co zákon zakazuje. Prohlásil, že toto srovnání je „nečestné a neuctivé vůči rodinám z Tennessee“, aniž by upřesnil v čem.

28. února 2023 v 21:55 Čas čtení 0:54 Američanka zemřela poté, co odmítla opustit nemocnici. „Umírám,“ křičela na policisty, kteří ji při zatýkání ponižovali Američanka zemřela poté, co odmítla opustit nemocnici. „Umírám,“ křičela na policisty, kteří ji při zatýkání ponižovali

Pokud bude návrh zákona schválen, zakáže vystupování na veřejnosti „mužským nebo ženským imitátorům, kteří poskytují zábavu vzbuzující chlípný zájem“. Zákaz se dotkne také vystupujících nahoře bez, go-go a exotických tanečnic a tanečníků a striptérek a striptérů. První prohřešek by byl přestupkem, druhý již trestným činem.

Domů
Sdílet
Diskuse