Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Radim Šlechta
28. února 2023 21:55
Čas čtení 0:54

Američanka zemřela poté, co odmítla opustit nemocnici. „Umírám,“ křičela na policisty, kteří ji při zatýkání ponižovali

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Američanka zemřela poté, co odmítla opustit nemocnici. „Umírám,“ křičela na policisty, kteří ji při zatýkání ponižovali
Zdroj: Knoxville Police Department

Šedesátiletá Lisa Edwards zemřela během zásahu policie. Několikrát říkala, že jí není dobře a že zemře, pokud jí policisté nepomohou.

Policie v americkém Knoxvillu zadržela šedesátiletou Lisu Edwards, která následně zemřela ve vazbě. Během zatýkání opakovaně prosila o pomoc s tím, že nemůže dýchat a možná dostane mrtvici. Přítomní policisté však jejích slov nedbali, obviňovali ji, že záchvat jenom předstírá, a dokonce jí nabízeli cigarety. Záznam z kamer na tělech strážníků zveřejnilo oddělení policie v Knoxvillu.

Lisa Edwards byl zatčena poté, co odmítla opustit léčebné centrum Fort Sanders Regional Medical Center. Tam si měla den předtím stěžovat na bolest břicha a zácpu. Po příjezdu policie žádala Edwards o invalidní vozík, ale bez úspěchu. Policisté Edwards nepomohli ani poté, co spadla na zem a prosila je o pomoc.

28. února 2023 13:39 Čas čtení 0:33 Kolik velbloudů bys dostal*a za svou partnerku či partnera? Vypočítej si to Kolik velbloudů bys dostal*a za svou partnerku či partnera? Vypočítej si to

Celé video ze zásahu si můžeš přehrát níže. Upozorňujeme, že obsah videa není vhodný pro citlivé lidi, zobrazuje bezmoc, člověka v nesnázích a smrt.

Policisté se domnívali, že svůj záchvat žena pouze hraje, odmítali jí pomoci a jeden z nich jí místo dýchací pomůcky nabídl cigaretu. Když ji následně naložili do auta, Edwards přestala reagovat a následně zemřela na mrtvici, kterou již jednou v minulosti prodělala.

„Jednali s ní jako s odpadem, nedokážeme si představit, co by se stalo, kdyby takhle běžný člověk zacházel třeba se svým dítětem,“sdělila rodina zesnulé Lisy Edwards serveru 13abc. Rodina momentálně jedná s advokátem, aby zvážila další kroky. Interní vyšetřování proběhne a podle kanceláře policie by mělo zjistit, zda během incidentu nebyly porušeny zásady nebo postupy oddělení.

28. února 2023 8:30 Čas čtení 4:16 Sex, čokoláda a Jarda Jágr: Toto jsou nejbizarnější reklamy 90. let Sex, čokoláda a Jarda Jágr: Toto jsou nejbizarnější reklamy 90. let
Domů
Sdílet
Diskuse