Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Adam Novosad
4. března 2023 9:34
Čas čtení 0:59

Slovenská prezidentka odpustila zbytek trestu muži, který byl za marihuanu odsouzen k 7 letům vězení

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovenská prezidentka odpustila zbytek trestu muži, který byl za marihuanu odsouzen k 7 letům vězení
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Prezidentka Zuzana Čaputová v pátek udělila dvě milosti.

Prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová udělila v pátek dvě podmíněné milosti. Zbytek trestu odpustila 31letému muži, který byl pravomocně odsouzen za nákup a přechovávání marihuany. Stejně tak 53letému muži, kterého odsoudili za spáchání majetkové trestné činnosti před 30 lety. Informuje o tom Trend a Kancelář prezidentky Slovenska.

„Odsouzený zasadil tři rostliny marihuany, přičemž návykovou látku dále neprodával, za což mu byl udělen trest odnětí svobody ve výměře 7 let, přičemž původně mu prvoinstanční soud uložil trest odnětí svobody ve výměře 10 let a 8 měsíců,“ vysvětluje prezidentská kancelář v oficiálním zdůvodnění udělení milosti.

Muž si dodnes odseděl 2 roky a 8 měsíců, což je podle prezidentky možné z celkového pohledu považovat za dostatečné. Odsouzený muž s marihuanou neobchodoval a nikdy předtím nebyl soudně trestán. Za mřížemi ho vedení věznice ohodnotilo kladně, a tak se prezidentka rozhodla udělit mu milost.

Druhá milost

Jako druhého prezidentka omilostnila 53letého muže, který byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost, kterou spáchal před 30 lety.

„Omilostněný je otcem pěti dětí, přičemž tři jsou nezletilé. Nejmladší z nich trpí závažnými duševními onemocněními, které výrazně zhoršuje hrozba jeho vydání do výkonu trestu a jeho případné vyhoštění ze země, ve které dlouhodobě žije a vede uspořádaný život,“ objasňuje prezidentčina zpráva.

22. března 2024 14:00 Čas čtení 3:29 Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou?

„V minulosti byl soudem pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání 3 let a 6 měsíců za spáchání majetkové trestné činnosti, které se dopustil před 30 lety,“ konstatuje a uzavírá, že kdyby muže vydali k výkonu trestu na Slovensku, mělo by to nepřiměřeně tvrdý dopad na jeho rodinu.

Domů
Sdílet
Diskuse