Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
8. března 2023 20:00
Čas čtení 0:36

Messenger brzy zmizí ze tvého telefonu, Facebook chystá zásadní novinku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Messenger brzy zmizí ze tvého telefonu, Facebook chystá zásadní novinku
Zdroj: TASR/AP

Facebook a Messenger již od roku 2014 fungují jako samostatné aplikace. Meta ale oznámila jejich opětovné slučování.

Společnost Meta plánuje opětovné sloučení aplikací Messenger a Facebook. Pravděpodobně tímto způsobem bojuje s postupným stárnutím platformy a menším zájmem nových uživatelů, píší portály The Verge a Engadget.

Facebook a Messenger jsou součástí jednoho webu, ale v telefonech a tabletech již od roku 2014 fungují jako samostatné aplikace. Podle dostupných informací však společnost Meta již několik měsíců pracuje na změně.

Ostatní platformy Facebook rychle dohání

Prozatím není jasné, kdy by ke změně mělo dojít i v praxi. V případě, že se testy nové aplikace podaří, by mohli uživatelé přijímat, odesílat zprávy a zároveň využívat všechny možnosti Facebooku v jedné aplikaci. Tak tomu bylo v úplných začátcích platformy.

Důvod ke změně měla dát firmě nová sociální média, která cílí především na mladší uživatele. Facebook je sice se dvěma miliardami aktivních uživatelů denně stále nejpoužívanější sociální sítí, ostatní platformy ho však rychle dohánějí. Oblibě se především mezi nejmladší generací těší čínská platforma TikTok.

Domů
Sdílet
Diskuse