Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
TASR
10. března 2023 7:59
Čas čtení 1:03

Belgie: Vlámská regionální vláda zakázala zaměstnancům aplikaci TikTok. Které další země TikTok nedovolují?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Belgie: Vlámská regionální vláda zakázala zaměstnancům aplikaci TikTok. Které další země TikTok nedovolují?
Zdroj: TikTok

Vlámská regionální vláda se ve čtvrtek rozhodla zablokovat přístup k čínské videoaplikaci TikTok na telefonech a počítačích svých zaměstnanců, a to na základě doporučení několika bezpečnostních agentur. TASR o tom informuje podle zprávy Reuters.

Mimořádně populární sociální platformu TikTok vlastní čínská společnost ByteDance. V posledních letech se dostala na Západě pod přísný dohled kvůli obavám, že by mohla Pekingu poskytovat přístup k citlivým údajům uživatelů z celého světa. Svým zaměstnancům ji nedávno z tohoto důvodu přikázalo odinstalovat z mobilních telefonů několik institucí EU, jmenovitě europarlament, eurokomise i Rada EU.

8. března 2023 12:10 Čas čtení 1:09 Aplikace TikTok představuje bezpečnostní hrozbu, varoval český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost Aplikace TikTok představuje bezpečnostní hrozbu, varoval český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost

„Je důležité, aby si všichni vládní zaměstnanci uvědomovali rizika spojená s používáním této aplikace,“ řekl Johan Smekens, vysoce postavený úředník oddělení digitalizace vlámské vlády. Zákaz začal platit okamžitě.

8. března 2023 8:40 Čas čtení 1:20 Konec TikToku v USA? Návrh zákona o úplném zákazu podporuje i Bílý dům Konec TikToku v USA? Návrh zákona o úplném zákazu podporuje i Bílý dům

Vlámská vláda ve svém sdělení sice konkrétně nezmínila Čínu, odvolávala se však právě na nedávná rozhodnutí orgánů EU, která pro ni byla důvodem k přezkoumání, zda je omezení potřebné. Společnost TikTok označila zákazy ze strany institucí EU za nesprávné a založené na zásadních omylech.

TikTok omezují různé země z různých důvodů

Kongres USA schválil ještě v prosinci zákaz používání TikToku na služebních zařízeních. Bílý dům v pondělí nařídil, aby ho zaměstnanci federálních úřadů do 30 dnů odinstalovali z pracovních zařízení. I Kanada v únoru oznámila, že zakazuje používání TikToku na všech služebních mobilních telefonech a jiných zařízeních. Indie v roce 2020 zakázala TikTok a desítky dalších čínských aplikací, včetně aplikace pro zasílání zpráv WeChat, a to kvůli obavám o soukromí a bezpečnost.

3. března 2023 15:00 Čas čtení 2:52 Výhoda gerontokracie v Česku? Úřadu vlády omezení TikToku nehrozí, ministerstvo zahraničí ale po víkendu udeří Výhoda gerontokracie v Česku? Úřadu vlády omezení TikToku nehrozí, ministerstvo zahraničí ale po víkendu udeří

V prosinci 2022 Tchaj-wan uvalil zákaz na TikTok pro veřejnou správu poté, co FBI varovala, že TikTok představuje riziko pro národní bezpečnost. Pákistánské úřady od října 2020 dočasně zakázaly TikTok nejméně čtyřikrát s odvoláním na obavy, že aplikace podporuje nemorální obsah. Vedení afghánského Tálibánu zakázalo TikTok a hru PUBG v roce 2022 z důvodu ochrany mládeže před „uvedením v omyl“.

Domů
Sdílet
Diskuse