Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eva Soukeníková
3. března 2023 15:00
Čas čtení 2:52

Výhoda gerontokracie v Česku? Úřadu vlády omezení TikToku nehrozí, ministerstvo zahraničí ale po víkendu udeří

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Výhoda gerontokracie v Česku? Úřadu vlády omezení TikToku nehrozí, ministerstvo zahraničí ale po víkendu udeří
Zdroj: REFRESHER/Úřad vlády ČR

V zahraničí se ve velkém zakazuje TikTok pro zaměstnance státních správ. Česko to zatím plošně nechystá. Některá ministerstva už k tomu ale přistoupila, ministerstvo zahraničí pravděpodobně omezí čínskou sociální síť pro své zaměstnance po víkendu.

Krátká, zábavná, šokující, dojemná. Videa na TikToku jsou aktuálně největším fenoménem světového internetu. Co a kdo je trendy, je tu. Více si toho poslední dobou začaly všímat státní a politické instituce. Síť totiž vlastní čínská firma ByteDance, jejíž nakládání s daty uživatelů ve spojení s čínskou nedemokratickou vládou děsí bezpečnostní týmy po celém světě.


Evropská komise i Evropský parlament zakázaly používání TikToku na zaměstnaneckých telefonech. Parlament navíc silně doporučil i politikům, europoslancům, aby si aplikaci vymazali i ze svých mobilů. Podobně reagovaly některé státy USA v rámci svých úřadů, včetně úřadu amerického prezidenta. 

3. března 2023 6:00 Čas čtení 1:40 Černochová: Uměli bychom si poradit i s UFO Černochová: Uměli bychom si poradit i s UFO

 
Refresher se zajímal, jestli je podobný trend i v české státní správě. Chystá se omezování TikToku pro české úředníky? Jak je na tom sídlo české vlády nebo resort zahraniční politiky? 

Domů
Sdílet
Diskuse