Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová TASR
28. února 2023 11:37
Čas čtení 0:44

Bílý dům nařídil svým zaměstnancům vymazat TikTok

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bílý dům nařídil svým zaměstnancům vymazat TikTok
Zdroj: Pixabay/konkarampelas/na voľné použitie

Zaměstnanci*zaměstnankyně mají na odstranění aplikace 30 dnů.

Bílý dům, tedy sídlo a úřad prezidenta Spojených států amerických, v pondělí nařídil všem zaměstnancům*zaměstnankyním amerických federálních úřadů, aby si z bezpečnostních důvodů do 30 dnů odstranili z telefonů aplikaci TikTok. Aplikace z Číny prý představuje hrozbu pro citlivá vládní data a je potřeba před ní ochránit digitální infrastrukturu a bezpečnost a soukromí Američanů*Američanek, informuje TASR.

28. února 2023 10:17 Čas čtení 0:30 Elon Musk je opět nejbohatším člověkem na světě Elon Musk je opět nejbohatším člověkem na světě

„Musíme zajistit naši digitální infrastrukturu a chránit bezpečnost a soukromí Američanů,“ stojí v prohlášení Chrise DeRushe, federálního ředitele pro informační bezpečnost. 

Na odstranění aplikace mají nyní pracovníci*pracovnice 30 dnů. „Každý, kdo má v telefonu stažený TikTok, poskytl Komunistické straně Číny zadní vrátka ke všem svým osobním údajům. Je to špionážní balón ve vašem telefonu,“ uvedl poslanec Mike McCaul.

Aplikaci TikTok už v současné době nesmí mít nainstalovanou zaměstnanci*zaměstnankyně na americkém ministerstvu obrany, resortu vnitřní bezpečnosti a na ministerstvu zahraničních věcí.

Podle TikToku se jedná o politické divadlo

S nařízením nesouhlasí sama společnost TikTok. „Zákaz TikToku na vládních zařízeních prošel v prosinci bez jakýchkoli úvah a tento přístup bohužel posloužil jako vzor pro další vlády ve světě. Tyto zákazy nejsou ničím jiným než politickým divadlem,“ kritizovala rozhodnutí amerických úřadů mluvčí TikToku Brooke Oberwetter.

Domů
Sdílet
Diskuse