Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
16. března 2023 13:35
Čas čtení 0:27

Petr Pavel zveřejnil plán na prvních 100 dní. Chce pravidelná setkání premiéra s předsedou nejsilnější opoziční strany

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel zveřejnil plán na prvních 100 dní. Chce pravidelná setkání premiéra s předsedou nejsilnější opoziční strany
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Petr Pavel na webu zveřejnil plán na prvních sto dní svého úřadování v roli prezidenta republiky. Pavel ve zprávě uvádí, že bude raději kritizován za příliš aktivní start. Celkem zmiňuje osm oblastí, kterým se chce věnovat.

Celkem zmiňuje osm oblastí, kterým se chce věnovat. V první řadě chce zahájit proces otevírání Pražského hradu veřejnosti. Bezpečnostní opatření chce uvolnit v maximální míře, kterou umožní policie. Dále plánuje zavést pravidelné brífinky pro média a připraví komunikační strategii cílící na mladou generaci.

Chce také vyzvat k pravidelným schůzkám premiéra a předsedy nejsilnější opoziční strany s cílem hledat společné body. Pavel bude pokračovat s výjezdy do regionů, navštíví Moravskoslezský kraj a po něm dva další.

15. března 2023 17:14 Čas čtení 1:37 Petr Pavel podepíše zákon o důchodech. Chce ale, aby ho přezkoumal Ústavní soud Petr Pavel podepíše zákon o důchodech. Chce ale, aby ho přezkoumal Ústavní soud

Co se týče zahraniční politiky, plánuje navštívit všechny sousední země a vydat se na Ukrajinu. S ukazováním vlastních plánů počítá i u příležitosti jmenování ústavních soudců. Představí transparentní proces výběru kandidátů na tuto pozici. Zároveň nominuje první tři ke schválení Senátem.

Domů
Sdílet
Diskuse