Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková TASR
18. března 2023 20:00
Čas čtení 0:39

KLDR nabírá nové vojáky. Do boje chce údajně nastoupit 800 tisíc mladých dobrovolníků

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
KLDR nabírá nové vojáky. Do boje chce údajně nastoupit 800 tisíc mladých dobrovolníků
Zdroj: TASR/AP

Do severokorejské armády se údajně přihlásilo více než 800 tisíc mladých dobrovolníků. KLDR to oznámila krátce poté, co ve čtvrtek odpálila mezikontinentální balistickou raketu.

Severokorejská státní média v sobotu oznámila, že se do armády země přihlásilo více než 800 tisíc nových dobrovolníků. Zejména má jít o „funkcionáře mládežnického hnutí a studenty z celé země“. Uvedený počet dobrovolníků byl podle KLDR zaznamenán během jediného dne. S odkazem na agenturu AP to uvádí TASR. Severní Korea to oznámila jen krátce po vypálení mezikontinentální balistické rakety. O události jsme tě informovali v tomto článku

16. března 2023 9:49 Čas čtení 0:28 KLDR zaplatí za provokace, varuje jihokorejský prezident Jun Sok-jol po dalším balistickém testu KLDR zaplatí za provokace, varuje jihokorejský prezident Jun Sok-jol po dalším balistickém testu

Podle korejských médií jsou dobrovolníci odhodlaní „bránit svou vlast“ a „bez milosti zničit válečné štváče“ v podobě USA a Jižní Koreje. Ty označila za imperialisty a nařkla je, že se snaží rozpoutat jadernou válku. V souvislosti s náborem zveřejnila KLDR také fotky, na nichž jsou vidět dlouhé fronty mladých lidí, kteří čekají, až se budou moci zapsat do armády.

Jižní Korea i USA zintenzivnily vzájemnou bezpečnostní spolupráci poté, co Severní Korea loni vystupňovala svoje výhrůžky použití jaderných zbraní a absolvovala rekordní počet raketových zkoušek. Jak uvádí NPR, tento týden odstartovaly armády obou zemí největší společné manévry za posledních pět let. 

Domů
Sdílet
Diskuse