Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
19. března 2023 14:44
Čas čtení 0:41

Zmrazí si politici platy? STAN reaguje na výzvu prezidenta, chce najít kompromis s opozicí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zmrazí si politici platy? STAN reaguje na výzvu prezidenta, chce najít kompromis s opozicí
Zdroj: Úřad vlády ČR

Šéf hnutí STAN Vít Rakušan promluvil o snižování valorizace penzí a reagoval na výzvu prezidenta Petra Pavla, který hovořil o zmrazení platů politiků.

Vicepremiér Vít Rakušan (STAN) by rád našel kompromis, na kterém by se vládní strany shodly s opozicí. Obává se případného zrušení novely zákona s novým modelem navyšování důchodů v případě, že by současná opozice vyhrála příští sněmovní volby.

„Každé hnutí, každá strana v pětikoalici má trochu jiný vzorec. Hlavně je potřeba přijít s takovým kompromisem, který bude přijatelný i pro opozici, kdy ho nebude mediálně torpédovat,“ uvedl v neděli pro CNN Prima News předseda vládního hnutí STAN Vít Rakušan. 

Zpomalení valorizací doporučuje ke zvládnutí zadlužování i Národní ekonomická rada vlády (NERV). Podle ministra práce Mariana Jurečky (KDU-ČSL) by vláda měla novelu s novým modelem navyšování důchodů projednávat za několik týdnů. Na svém webu to uvádí ČTK.

19. března 2023 9:47 Čas čtení 0:40 Putin poprvé navštívil město, které jeho armáda před rokem téměř srovnala se zemí. Zemřely tam desítky tisíc lidí Putin poprvé navštívil město, které jeho armáda před rokem téměř srovnala se zemí. Zemřely tam desítky tisíc lidí

Zpomalit růst platů politiků i valorizaci penzí

Rakušan hovořil i o zmrazení platů politiků. S tímto návrhem přišel ve středu prezident Petr Pavel. „To, s čím přichází a co říká pan prezident, je legitimní požadavek na společenskou diskusi,“ reagoval Rakušan. Podle hlavy státu není možné snížit růst penzí a platy politiků ponechat beze změn, informuje ČTK

Domů
Sdílet
Diskuse