Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
25. března 2023 12:07
Čas čtení 0:28

Bělorusko zavedlo trest smrti za vlastizradu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Bělorusko zavedlo trest smrti za vlastizradu
Zdroj: TASR/Pavel Orlovsky/BelTA/AP

Doteď bylo úředníky možné poslat do vězení na doživotí.

V Bělorusku začal platit nový zákon, který umožňuje udělení trestu smrti za vlastizradu. Týkat se má převážně úředníků. Informuje o tom ruská státní tisková agentura TASS.

Podle TASS by měl nový zákon dát možnost odsoudit úředníky za vlastizradu a uložit jim trest smrti. Kromě toho zavádí odpovědnost za propagaci terorismu, diskreditaci ozbrojených sil a jiných vojsk či vojenských útvarů a za porušení požadavků na ochranu státního tajemství.

25. března 2023 9:50 Čas čtení 0:54 Brazilská policie žádá o vydání českého rappera z Vyvolených. Jako vedoucí gangu měl údajně podvést tisíce lidí Brazilská policie žádá o vydání českého rappera z Vyvolených. Jako vedoucí gangu měl údajně podvést tisíce lidí

Změna se týká části 2 článku 356 trestního zákoníku. Doteď bylo podle jeho původního znění možné uložit osobám ve veřejných funkcích za vlastizradu až doživotní trest.

Jak uvádí The Guardian, prezident Alexandr Lukašenko zákon podpořil před pár týdny s tím, že trest smrti mají dostat ti, kteří svými činy způsobí Bělorusku „nenapravitelnou škodu“.

Domů
Sdílet
Diskuse