Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Radim Šlechta TASR
25. března 2023 19:20
Čas čtení 0:28

Putin: Rusko rozmístí v Bělorusku taktické jaderné zbraně

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Rusko uzavřelo s Běloruskem dohodu o rozmístění jaderných zbraní na území Běloruska.

Rusko uzavřelo se sousedním Běloruskem dohodu, která Moskvě umožňuje rozmístit na běloruském území taktické jaderné zbraně. V sobotu to oznámil ruský prezident Vladimir Putin. TASR převzala zprávu od agentury Reuters s odvoláním na ruská média.

24. března 2023 11:25 Čas čtení 2:43 Pozor na exekuce: Přinášíme ti přehled, kde a jak zjistíš svoje dluhy Pozor na exekuce: Přinášíme ti přehled, kde a jak zjistíš svoje dluhy

„S Lukašenkem jsme se dohodli, že v Bělorusku umístíme taktické jaderné zbraně, aniž bychom porušili režim nešíření jaderných zbraní,“ citovala Putina podle The Guardian ruská státní agentura TASS.

Rozmístění zbraní na běloruském území nespadá do dohody Moskvy a Washingtonu o nešíření jaderných zbraní, uvedl Putin s tím, že USA má rovněž zbraně na území evropských spojenců. Lukašenko již podle něj otázku ruských jaderných zbraní řeší dlouho.

Rusko již podle agentury TASS předalo Bělorusku komplex Iskander, který může být nosičem jaderných zbraní, uvedl prezident.

Alexander Lukašenko a Vladimir Putin na stretnutí v Moskve.
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse