Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
28. března 2023 10:55
Čas čtení 0:42

Markéta Pekarová Adamová na návštěvě Tchaj-wanu: Jsme společně na jedné lodi, musíme držet při sobě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), předsedkyně Poslanecké sněmovny, je na návštěvě Tchaj-wanu. Setkala se s místní prezidentkou i zákonodárci. „Jsme společně na jedné lodi,“ uvedla. Její návštěvy si všímají i zahraniční média.

Markéta Pekarová Adamová se na Tchaj-wanu setkala s místní prezidentkou Cchaj Jing-wen. Informovala o tom na Twitteru. „Česká republika a Tchaj-wan jsou blízcí partneři, kteří vyznávají stejné hodnoty: svobodu, demokracii a ochranu lidských práv. A takoví musí držet při sobě,“ napsala Pekarová Adamová.

O návštěvě informuje i zahraniční agentura Reuters. Předsedkyně dolní komory Parlamentu ČR v úterý sdělila, že bude vždy stát na straně obyvatel ostrova. Podle ní sdílí Česká republika s Tchaj-wanem podobnou historii. „Rozvoj svobody a demokracie je naší odpovědností,“ sdělila v češtině. „Zaručuji vám, že jsme nyní s vámi. Budeme s vámi i nadále a za všech okolností, jsme společně na jedné lodi. Protože vy jste s námi, tak my jsme s vámi,“ dodala Pekarová Adamová.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

O návštěvě Tchaj-wanu předsedkyní Poslanecké sněmovny jsme tě informovali již v této zprávě. V minulosti zemi navštívil i Miloš Vystrčil, předseda Senátu.

Domů
Sdílet
Diskuse