Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
29. března 2023 18:28
Čas čtení 0:31

Putinův návrat do reality? Poprvé připustil, že západní sankce mohou mít na Rusko negativní dopad

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Putinův návrat do reality? Poprvé připustil, že západní sankce mohou mít na Rusko negativní dopad
Zdroj: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP/TASR

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu připustil, že sankce uvalené na Rusko za invazi na Ukrajinu mohou mít na jeho zemi negativní dopady. Dříve Putin tvrdil, že Moskva se sankcím přizpůsobuje. TASR převzala zprávu z tiskové agentury AFP.

„Sankce uvalené proti ruské ekonomice opravdu mohou mít ve střednědobém výhledu negativní dopad,“ řekl Putin na zasedání vlády, vysílaném v televizi. Západ zavedl v několika krocích tvrdé sankce vůči Moskvě kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Putin opakovaně tvrdil, že Rusko odolává vlnám ekonomických sankcí, které byly zaměřeny především na vývoz ruské ropy a zemního plynu.

29. března 2023 16:36 Čas čtení 0:44 VIDEO: Rusové v TV vyhrožovali Slovensku a dalším zemím. Pošleme raketu do Bratislavy a zabijme premiéra, navrhovali ve studiu VIDEO: Rusové v TV vyhrožovali Slovensku a dalším zemím. Pošleme raketu do Bratislavy a zabijme premiéra, navrhovali ve studiu

Ruský prezident dnes také řekl, že nezaměstnanost v zemi „se drží na historickém minimu“, přičemž inflace, která loni na jaře prudce stoupla, podle očekávání do konce března „klesne pod čtyři procenta“.

28. března 2023 20:20 Čas čtení 0:39 Rusko: Otce malé Máši, která nakreslila protiválečný obrázek, odsoudili za „poškozování“ dobrého jména ruské armády Rusko: Otce malé Máši, která nakreslila protiválečný obrázek, odsoudili za „poškozování“ dobrého jména ruské armády

Putin ale dodal, že „návrat ke křivce růstu by v nás neměl vyvolávat pocity uvolnění“. „Musíme podporovat a posilovat pozitivní trendy v naší ekonomice, zvyšovat její výkonnost, zajišťovat technologickou, personální a finanční nezávislost,“ řekl. Prezident vyzval vládu, aby „jednala rychle a bez zbytečné byrokracie a odkladů“.

 
Domů
Sdílet
Diskuse